algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
13°

MÉS per Menorca proposa que l'administració general del Govern no es concentri tota a Palma

Aquest dilluns dia acaba el termini per a presentar esmenes al projecte de Llei del Govern. MÉS per Menorca n’ha presentat 15, algunes de les quals ja han recaptat el suport d’altres grups parlamentaris.

Hi destaquen:

  • La desconcentració administrativa: «Proposam, d’acord amb la realitat pluriinsular de la CCAA i les capacitats que ofereixen les tecnologies de la comunicació, la desconcentració administrativa. Això és, que es faci un pla perquè poc a poc es deslocalitzin del centre i es dispersin arreu de les illes aquelles unitats que sigui factible, tot afavorint l’accés a la funció pública dels residents de la resta d’illes respecte de Palma».
  • Caps de servei: «Proposam que el òrgans territorials –com poden ser les oficines del SOIB o les delegacions d’educació- no estiguin dirigits per alts càrrecs (càrrecs polítics), i ho siguin per caps de serveis (treballadors públics)».
  • Convocatòria eleccions: «Proposam que la convocatòria de les eleccions als consells insulars la facin les respectives presidències insulars, i no la presidència de la CCAA. MÉS per Menorca és conscient que la convocatòria electoral als consells insulars s’haurà de fer d’acord amb la LOREG, però formalment consideram més ajustat i respectuós a la realitat dels quatre governs insulars, que la convocatòria es faci des de cada illa i no des de Madrid o Palma».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Maties, fa mes de 4 anys

Com a persona que s'ha dedicat a la funció pública per un espai de mes de quaranta anys, els puc ben assegurar que aquesta proposta és més un entrebanc que no un avantatge, tant pels ciutadans dels pobles com de Palma.
Al seu lloc, seria millor que el Govern obris unes quantes delegacions al principals pobles de les illes, per així facilitar les gestions a tota la ciutadania.
Quin sentit té que s'en duguin, per exemple, la conselleria d'Educació a Sóller? No seria millor pels sollerics, tenir una oficina amb delegacions de totes les conselleries on fer consultes i tràmits? Avui dia, amb la informàtica és possible i seria més descentralitzador que no el trasllat físic de tota una conselleria. I més barat.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente