nubes dispersas
  • Màx: 17.24°
  • Mín: 12.25°
13°

Juanjo Martínez (EU): «Proposam una candidatura unitària de tota l'esquerra política i social que garantesqui un govern d'esquerres la propera legislatura»

Juanjo Martínez és Geògraf i Coordinador general d'Esquerra Unida de les Illes Balears. La formació celebra, aquest dissabte, la seva II Escola d'Estiu a Can Alcover.

Quins són els objectius de l'Escola d'Estiu?

La formació de la militància d'Esquerra Unida de les Illes Balears és un dels objectius que ens hem marcat durant aquest mandat. També pretenem generar espais de formació i donar pas a nous quadres també. El segon objectiu és tenir un espai de reflexió obert a tothom, on hi puguin participar entitats de l'esquerra política i social, per discutir diversos elements que són centrals en la nostra política autonòmica, com el sindicalisme del segle XXI, els reptes que tenim com a societat en matèria de memòria democràtica, i també, abordar el procés a Catalunya, ja que és una qüestió no resolta, d'una clamorosa falta de democràcia.

Quina participació esperau?

Esperam una participació ampla. Calculam que hi haurà entre 50 i 80 persones. Hi haurà militants d'EU, hi haurà gent que no forma part de cap col·lectiu i, també, gent dels col·lectius que col·laboren amb l'Escola.

Què n'esperau que en surti de l'Escola d'Estiu?

Esperam que sorgeixin conclusions de com afrontar el problema a Catalunya; propostes que ajudin als sindicats a afrontar correctament la seva tasca de lluita en favor de les classes populars i treballadores, que és l'eix fonamental del sindicalisme i de transformació de la nostra societat en clau anticapitalista.

Quin moment viu EU a les Illes Balears?

Estam en un moment francament dolç. Salvant les dificultats i debilitats de la nostra formació, som conscients que no tenim actualment, o, millor dit, no vàrem tenir el 2015, la força per ser a les institucions d'aquesta Comunitat.

Estam en un moment de generació de nous quadres, de gent jove, molt preparada, som en un moment de creixement. Aquests dos darrers anys hem sumat un centenar de nous militants, malgrat haver tengut una escissió el setembre de l'any passat . Creim que el full de ruta que ens hem marcat és el correcte, som realistes i sabem les dificultats que comporta de cara a les següents eleccions.

Com encarau els propers reptes electorals de la Primavera que ve?

La nostra vocació és la de bastir una candidatura unitària de tota l'esquerra política i social de les Balears que garantesqui un govern d'esquerres a la propera legislatura on el partit socialista estigui en minoria, o fins i tot, que puguem aspirar a governar sense ells.

Aquest objectiu d'aglutinar totes les forces, especialment Podem i MÉS, és fonamental, perquè la lluita de classes segueix. No ha aturat mai, i no podem permetre quatre anys de polítiques que capolin les classes populars i treballadores.

Apostam per generar una candidatura de País que sigui capaç de derrotar la dreta (cada vegada més radicalitzada), que sigui capaç d'imposar un model social i nacional per a les Balears. No podem permetre quatre anys de polítiques regressives com la legislatura amb Bauzá de president, que cal recordar va ser una legislatura de malestar, de retrocés de drets i de mobilitzacions massives contra aquelles polítiques.

I què hi aportaria EU?

Malgrat les nostres febleses, estam convençuts que la nostra aportació política i programàtica és fonamental per garantir unes polítiques d'esquerres valentes i evitar certes moderacions que l'actual Govern.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.