muy nuboso
  • Màx: 12.29°
  • Mín: 7.9°
10°

L’STEI denuncia que la majoria del Parlament empitjora les condicions laborals dels interins

L’STEI denuncia que, amb la publicació de la Llei 6/2018, la majoria del Parlament empitjora les condicions laborals del professorat interí, per davall del que fixava la Llei 13/2017, de 29 de desembre, de pressuposts generals de la comunitat autònoma de les Illes Balears per a l’any 2018.

La modificació introduïda per la Llei 6/2018 afecta el cobrament dels mesos d’estiu per a aquells docents que acumulin cinc mesos i mig de feina, que ara queda reduït a la percepció d’una indemnització equivalent a una mensualitat; mentre que l’Acord marc signat amb el conseller Martí March recollia el compromís de cobrament dels mesos de juliol i agost per al professorat interí amb cinc mesos i mig de feina.

El sindicat posa de manifest que, amb aquesta Llei, la majoria del Parlament no respecta la paraula donada pel conseller March quan va signar l’Acord marc el mes de setembre de 2015.

L’STEI denuncia que la negativa a fer un nomenament al professorat interí el perjudica en aspectes tan greus com és la manca de retribucions dels dos mesos d’estiu, el període de cotitzacions corresponent i els serveis prestats vàlids per al barem de mèrits de la llista d’interinitats.

La Intersindical també es demana què passarà amb les persones que complien els requisits previstos a la Llei 13/2017 i ara es veuen privades del seu nomenament durant els mesos de juliol i agost, una mostra clara d’empitjorament de les seves condicions laborals i retributives.

Per altra banda, a l’apartat 5 de la Llei 6/2018, hi ha el punt 3 que determina els supòsits de cessament del personal funcionari docent interí i com en alguns casos els efectes seran a 30 de juny. És en aquests casos (b i c del punt 3 de l'apartat 5) que des de l’STEI «estudiarem una possible reclamació perquè podríem entendre que el nomenament es podria fer extensiu fins a 31 d'agost».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Josep Bernat, fa mes de 5 anys

I què passa amb la sentència del Suprem de que no es pot despatxar els interins el 30 de juny per estalviar-se les nòmines de juliol i agost? Ens podeu informar de si el canvi en la llei d'aquí va contra la jurisprudència del Suprem?

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente