cielo claro
  • Màx: 22.25°
  • Mín: 13.08°
22°

Sílvia Tur demana a Armengol fermesa en defensa del català per fer front a les amenaces de l'Estat

En la sessió de control al Govern celebrada al Parlament aquest dimarts, la diputada per Formentera Sílvia Tur ha demanat a la presidenta Armengol pel posicionament del seu Govern respecte a l'ofensiva del Govern espanyol i els seus socis contra el català.

En la seva intervenció, Tur ha recordat que totes les accions que l'executiu autonòmic ha fet al llarg d'aquesta legislatura per retornar els drets lingüístics a la ciutadania en relació al català, es troben «novament en perill» fruit d'accions com el recurs de l'Advocacia de l'Estat contra l'Ajuntament de Pollença per l'atorgament de subvencions als comerços per fer rètols en la llengua pròpia.

A més, també ha fet referència a les «amenaces inacceptables del govern Rajoy» pel fet de l'exigència del nivell bàsic de coneixement del català al personal sanitari que treballa al sistema públic de salut.

En relació a aquesta qüestió, la presidenta Armengol s'ha posicionat clarament en defensa del català i de la convivència de les dues llengües oficials, i ha posat de relleu les contradiccions que afronta el Partit Popular a les Balears «que li impedeixen mantenir un discurs coherent i respectuós amb les previsions legals que emparen la defensa del català», com són l'Estatut d'Autonomia i la Llei de normalització lingüística del 86.

La presidenta Armengol també ha afegit que a les Balears «no hi ha cap problema amb el català», afirmació que ha estat refutada per part de Sílvia Tur, qui ha recordat que aquesta asseveració és «excessivament optimista» i que «no correspon a la realitat dels fets que estam presenciant el darrer any».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.