algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.91°

[VÍDEO] Un periodista és sancionat amb 600 euros per un incident en un acte de campanya de l’1-O

Un periodista del diari NacióDigital, Aleix Ramírez, ha estat sancionat pel Departament d’Interior de la Generalitat, a través de la Regió Policial Metropolitana Sud, amb una multa de 601 euros.

El motiu

El periodista cobria, el 16 de setembre de 2017, un acte de campanya de referèndum de l’1 d’octubre a la platja de Sant Sebastià (Sitges-Garraf). Com es pot veure a les imatges enregistrades, Ramírez gravava les intervencions dels oradors de l’acte quan un agent de la Guàrdia Urbana va arrebassar-li de les mans la gravadora. Minuts després l’agent li tornà l’aparell.

Reaccio i intervenció de l’Ajuntament

Tal i com informa el diari NacióDigital, l’Ajuntament del municipi va obrir un expedient informatiu a un agent de la Policia Local «per depurar possibles responsabilitats disciplinàries i comprovar si s’havia vulnerat algun dret civil en l’actuació».

Conseqüències set mesos després

Set mesos després del fets el periodista ha rebut la multa de 601 euros per  una infracció de resistència a l’autoritat amb una «l’actitud desafiant i agressiva».

NacióDigital repon

El diari ha presentat un recurs contra la sanció. A més, els fets s’han recollit en el dossier de censura informativa a Catalunya publicat per Mediacat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pobleret, fa mes de 5 anys

Comença a ser irrespirable l'assatjament del poder "constitucional" contra tot allò que segons ells els va en contra, carregant-se la llibertat d'expressió, el lliure exercici de treballar en llocs públics, fiscalitzant qualsevol discrepància i imposant multes, sancions, empresonaments.... Spain is still different!!

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente