algo de nubes
  • Màx: 18.67°
  • Mín: 13.93°
18°

Espai Democràcia i Convivència convoca «una gran manifestació» contra la repressió

L'Espai Democràcia i Convivència, que està integrat per Òmnium Cultural més un centenar d'entitats i sindicats més, ha convocat «una gran manifestació» a Barcelona el 15 d'abril coincidint amb els 6 mesos de l'empresonament del president Jordi Cuixart i de Jordi Sànchez.

La primera acció anunciada per aquest col·lectiu és  aquesta manifestació a Barcelona el 15 d'abril a les 11:00h per «clamar per la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats». La cita coincidirà amb els 6 mesos d'empresonament a Soto del Real del president d'Òmnium, Jordi Cuixart, i el fins fa poc president de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez.

El grup impulsor de l’Espai Democràcia i Convivència el formen les següents entitats i organitzacions: Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC), Assemblea Nacional Catalana (ANC), Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC),  CCOO de Catalunya, Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), Federació d’Associacions de Pares i Mares de Catalunya (FAPAC), Lafede.cat-Organitzacions per a la justícia global, Òmnium Cultural, Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), Unió de Pagesos i UGT de Catalunya.

Manifest fundacional de l’Espai Democràcia i Convivència

Les entitats, sindicats i organitzacions de la societat catalana que conformen l'Espai Democràcia i Convivència, defensen:

  • «Ens aplega la necessitat de donar una resposta unitària en defensa de les institucions catalanes, els drets fonamentals, el dret que té el poble català a decidir el seu futur polític i la democràcia.
  • Manifestem preocupació per la vulneració dels drets fonamentals i les llibertats democràtiques i la polarització social produïda en l'actual situació, del país.
  • Ens constituïm en un espai plural i unitari per defensar les institucions de Catalunya i els drets i llibertats fonamentals dels ciutadans, ciutadanes, i la cohesió social.
  • Considerem que els problemes polítics han de tenir una resposta política i no repressiva i, per això, demanem a totes les institucions catalanes, de l'estat i europees que cerquin les formes i espais per al diàleg i la negociació política.
  • Fem una crida a la societat catalana a respondre d'una manera pacífica i ferma en defensa de les institucions, del respecte a la diversitat del país i dels drets fonamental, a favor del diàleg.
  • En comprometem a respondre de manera coordinada davant de qualsevol acció que conculqui els drets fonamentals i a treballar per la convivència, la cohesió social i el diàleg. Davant d'aquests fets no descartem cap forma pacífica de mobilització i resposta de país».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.