nubes dispersas
  • Màx: 19.43°
  • Mín: 12.82°
15°

El Consell de Mallorca s'oposa a la suspensió de facto de l'autonomia catalana

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, en nom de tot l'equip de govern insular, ha enviat un comunicat en què expressa la seva preocupació davant els fets d'aquest dimecres a Catalunya. «Cridam al diàleg i a l'enteniment, amb la democràcia com únic escenari i com únic objectiu, perquè només amb la democràcia construirem un futur millor per a tothom».

El Consell ha manifestat així el seu rebuig a la persecució o vulneració de drets fonamentals com són la llibertat d'expressió, la llibertat d'informació, el dret a reunió pacífica. «També ens oposam a la suspensió, de facto i sense base legal o jurídica», de l'autonomia catalana.

«Rebutjam frontalment la persecució de representants i càrrecs públics. El camí no són la intimidació ni els mitjans policials ni judicials i molt manco una instrumentalització de la fiscalia, sinó el diàleg i la via política. Les detencions de 13 càrrecs del Govern democràtic de la Generalitat d’avui al matí sobrepassen una línia vermella i aboquen més a una ruptura social», ha conclòs el president.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per transcriptor ||*||, fa mes de 6 anys

Fragment de la "Resposta dels mallorquins" als nostres compatriotes del Principat (10-6-1936)


“Amb la nostra resposta volem fer la triple afirmació d'unitat de sang, de llengua i de cultura; afirmació de fidelitat a una pàtria natural que és la terra on es parla la mateixa llengua. Afirmació que adrecem a la Catalunya de tots els catalans i de tots els temps, que s'estén del Rosselló a València, la del rei En Jaume I i de Ramon Llull. I així responem a la crida que ens és feta, disposats a col·laborar en tots aquells projectes encaminats a consagrar la nostra germanor essencial i la nostra comuna esperança”.

Valoració:5menosmas
Per Pobleret, fa mes de 6 anys

Quin paperet més trist i vergonyós el dels socialistes, donant suport a aquest PP repressiu,criminitzador, en contre dels drets fonamentals i amb unes accions autoritaris en contra de la llibertat d'expressió. Vergonya!. Més baix ja no es pot caure.

Valoració:11menosmas
Per unaperaqui, fa mes de 6 anys

És una vergonya, estam a un estat totalitari on s'imposa el que ells volen i es passa per sobre dels drets fonamentals sense cap problema.

Diuen que s'emparen en la constitució... que és igual que emparar-se en una bíblia, ja que, primera: una constitució que no l'han votada la majoria dels adults actuals no val res. Segona: en una democràcia, cap text passa per damunt la voluntat democràtica del poble, si cal es canvia el text i punt.
Ergo, això no és democràcia, és dictadura. És vergonyós, intolerable.

Valoració:11menosmas
Per Escandalitzat, fa mes de 6 anys

A aquest referèndum, el govern del PP l' ha convertit en una guerra oberta de feixistes en contra d'un poble, axí com de tots els demòcrates.
Molta vergonya democràtica, és el que produeix el fet de que un partit corrupte al poder, reprimesqui amb la força només per fer una consulta.
Supòs que a Espanya, aea la treuran defora de la Unió Europea.
És un escàndol.

Valoració:12menosmas
Per escardapenyes, fa mes de 6 anys

Ja comensava a ser hora que els mallorquins ens definissim en claredat i transparència, molt bé, tot el meu suport a Balears, a Catalunya, i al país Valenciá, perque tots rebrem la represió de l'estat espanyol.Estat de dret ?? drets fonamentals, ¿a on son?? drets jurídics ?? jo no som jutge, peró ja ne sentit tres, magistrats, i catedrátics de dret internacional diguent que lo que fa fiscalía i alguns jutges és il-legal i que se boten els procediments judicials.
Saluti república, 11 dias i en tot el que fan no ho atureran, votarem, votarem, en que sigui al mig de le mar.

Valoració:15menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente