algo de nubes
  • Màx: 18.7°
  • Mín: 8.69°
18°

Més per Menorca demana l'ampliació del descompte entre Menorca i Barcelona fins al 75 %

@SomMesMenorca

Més per Menorca ha llançat aquest divendres una nova proposta que pretén reduir els costos del bitllet en els desplaçaments aeris dels menorquins amb la capital catalana.

La iniciativa, presentada com a Proposició no de Llei, demana al Parlament que insti el Ministeri de Foment espanyol a ampliar del 50 % al 75 % la bonificació per residència en el preu de bitllet en la ruta Menorca - Barcelona, així com ja té assignat a la resta de rutes entre les illes.

La iniciativa menorquinista exposa que la ruta aèria entre Menorca i Barcelona és, des de diversos punts de vista, «la més important per als menorquins». «Ho confirma el fet incontestable que actualment aquesta ruta tengui més de 600.000 passatgers cada any, dels quals es calcula que uns 450.000 podrien ser turistes. Però no només és la ruta amb més passatgers de l’aeroport de Menorca, sinó que a més a més la segona sempre queda per davall de la meitat de passatgers que té aquesta».

D'una altra banda, exposen que la ruta amb Mallorca, «essent també molt important, representa al voltant de 200.000 passatgers cada any, o sigui un terç que la de Barcelona. És també una ruta important i fonamental fer-la adequada als interessos dels ciutadans, però sense deixar de banda qualsevol proposta per a millorar la connexió més important de Menorca, que és la de Barcelona».

La PNL demana que la cambra s’adreci a les institucions públiques membres del Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries de l’Aeroport de Menorca (Ministeri de Foment a través de la Direcció Insular de l’Administració General de l’Estat a Menorca, AENA, Govern, Consell Insular de Menorca, Ajuntament de Maó) perquè traslladin a l’esmentat organisme la necessitat d’estudiar i aplicar mesures per a millorar connectivitat en la ruta Menorca-Barcelona. Especialment aquelles mesures que tenguin a veure amb la temporada baixa, amb els viatges de cap de setmana, amb les bonificacions (d’estudiants, de malalts i familiars derivats per l’IBSALUT i de famílies nombroses), i amb una bossa de tarifes mini diàries per a residents durant tot l’any.

La iniciativa també insta el Parlament a demanar al Ministeri convocar el Comitè de Coordinació Aeroportuària de les Illes Balears perquè estudiï al proposta. La Proposició no de Llei serà tractada a la Comissió de Turisme del Parlament el proper dijous, 21 de setembre, a les 10.30 hores.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.