algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

Podem denuncia el tracte «criminalitzador i deshumanitzant a les migrants arribades en barca»

La formació política de Podem a les Illes Balears ha denunciat la desproporcionada manera d'actuar a l'hora de traslladar les persones migrants arribades en barca a Mallorca. «Les imatges que van sortir aquests dies als informatius sobre el trasllat als jutjats de Palma de les persones migrants arribades en pastera a Mallorca són inadmissibles a un Estat de Dret i democràtic».

Així com relaten des de Podem, la policia va traslladar als jutjats de Palma les onze persones arribades amb barca a Mallorca fa uns dies. «Ho va fer en una furgoneta, entre reixes i amb les persones emmanillades. Des de la nostra formació volem deixar constància pública que estem totalment en contra d’aquest tracte, que no és admissible de cap manera per criminalitzador, deshumanitzant i desproporcionat amb unes persones innocents que només fugen del terror i la pobresa existents en els seus països d'origen».

La formació ha explicat en un comunicat que saben que que les competències d’acollida són d’àmbit estatal i, malauradament, no depenen de nosaltres. No obstant això, han insistit en la idea que el tractament a aquestes persones quan arriben a les nostres illes «sí són de la nostra competència, i farem tot el possible per tal que canviï».

Primerament, Podem vol demanar explicacions a la Delegació del Govern espanyol per aquest tipus d’actuació, ja que és la responsable a les Illes de les actuacions del Govern espanyol. D’altra banda, volen que es comprometi a establir un «protocol digne». «Per això necessitem la força també de la societat civil balear, en especial de les plataformes d’acollida a les persones migrants, com Balears Acollim, davant les quals des de Podem Illes Balears ens posem a disposició seva per a posar damunt la taula aquest tema i les possibles solucions, per anar després a exposar-les i exigir-les a les instàncies que siguin oportunes».

A més, han expressat el seu rebuig i la necessitat de tancar els Centres d'Internament d'Estrangers als quals són traslladades, perquè suposen una violació del dret humanitari i dels drets humans fonamentals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.