algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.26°

Huertas i Seijas presenten una denúncia davant Inspecció per no disposar d'un despatx al Parlament

La diputada del grup mixt i expresidenta del Parlament, Xelo Huertas. | E.P.

Les diputades del Grup Mixt Xelo Huertas i Montserrat Seijas han presentat sengles denúncies davant la Inspecció de Treball per no haver-los facilitat el Parlament un despatx propi des que van ser expulsades del Grup Parlamentari Podem al gener.

Així ho ha confirmat Seijas en declaracions a Europa Press. A més, Huertas ho ha advertit a la Mesa en un escrit registrat aquesta setmana en el qual reitera la sol·licitud que se li assigni un despatx, ja que assegura que actualment no pot dur a terme el seu treball parlamentari «en condicions adequades».

En l'escrit, Huertas també adverteix a la Mesa que ha posat aquest assumpte en coneixement de la Comissió de Salut i Seguretat Laboral del Parlament i del delegat de Prevenció de Riscos Laborals.

Huertas sol·licita que se li faciliti un despatx «en condicions» per desenvolupar les seves tasques «amb dignitat». En aquest sentit, demana que aquest espai tingui «superfície suficient per a les persones que hi treballen», mobiliari ergonòmic i un armari amb clau per guardar la seva documentació, cartes, informes i altres documents amb seguretat.

Sobre això últim, l'expresidenta del Parlament ha explicat que actualment tota aquesta documentació es guarda en caixes en un espai comú "moltes vegades inaccessible".

Mateixes condicions

Per tot això, Huertas reclama tenir «les mateixes condicions que qualsevol altre diputat», recordant que no està «demanant privilegis» sinó «només l'oportunitat de poder desenvolupar la tasca pròpia de forma adequada».

Per la seva banda, Seijas ha explicat que el despatx té nou metres quadrats per a quatre persones -amb el personal eventual-, equipat amb dues taules, quatre cadires i un armari. Segons un informe d'un tècnic de la casa, aquest espai manca de ventilació suficient.

Seijas ha indicat que parlant amb els tècnics aquests van comentar que aquest despatx no està acondicionat per treballar ni romandre durant hores, sinó per a tasques curtes com fer una trucada.

«Si fos treballadora d'una empresa i em donessin aquestes condicions, en el minut un estic en la Inspecció de Treball», ha protestat la diputada, que ha recordat que hi ha espais habilitats que podrien utilitzar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.