cielo claro
  • Màx: 22.63°
  • Mín: 13.08°
22°

El conseller Vidal lidera la petició perquè les autonomies tenguin veu al Consell de Ministres de Medi Ambient de la UE

El Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient ha admès tractar la participació de les comunitats en l’ordre del dia del Consell Consultiu previst per demà

19832

El Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient ha inclòs, a petició del Govern de les Illes Balears, debatre la participació de les comunitats autònomes en el Consell de Ministres de Medi Ambient de la Unió Europea (UE). Ho farà demà, en el marc de l’ordre del dia del Consell Consultiu de Medi Ambient que es durà a terme a Madrid com a passa prèvia a la cita europea prevista per dilluns que ve, 19 de desembre.

El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, que aquest semestre coordina la postura comuna de les comunitats autònomes en matèria de medi ambient, ha fet arribar al Ministeri el malestar de les autonomies per no poder tenir veu en aquesta matèria quan en la resta de consells de ministres de la Unió Europea se’ls deixa expressar-se.
Així, tant en les reunions preparatòries, el 3 d’octubre i el 5 de desembre respectivament, diverses comunitats han qüestionat l’actual funcionament del sistema de representació autonòmica subratllant que els texts acordats com a posició comuna entre les autonomies han estat modificats, fet que consideren inadmissible.

Tot i que el conseller Vicenç Vidal va demanar a la ministra Isabel García Tejerina intervenir en la cita europea, la petició no va ser atesa tot i que la UE el va autoritzar a fer-ho en català.

La ministra tendrà una altra oportunitat de donar veu a les comunitats en el pròxim Consell de Ministres de la UE dilluns que ve, 19 de desembre, a Brussel·les, el darrer en el qual les Illes Balears tenen la responsabilitat de defensar la postura comuna de les autonomies en matèria de medi ambient.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.