algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 21°
21°

Armengol creu que l'economia balear no es veurà «excessivament perjudicada» a curt termini pel Brexit

La presidenta de Balears, Francina Armengol, ha revelat aquest dijous que els estudis del seu Executiu revelen que l'economia de la seva comunitat no té per què veure's «excessivament perjudicada» a curt termini per la decisió de Regne Unit d'abandonar la Unió Europea, malgrat que rep més de tres milions de turistes britànics a l'any i té una població de gairebé 20.000 residents.

Armengol ha reconegut durant la seva intervenció en un desdejuni informatiu de 'Executive Forum España' que el Brexit genera «grans incerteses» per tota Europa i per això el seu Govern està «analitzant» com pot afectar a Balears. Però les seves primeres anàlisis revelen que l'economia balear es troba «en un procés alcista» i «no té per què veure's excessivament perjudicada».

I encara que ha insistit que el Brexit «a curt termini no té per què afectar», ha reconegut que el futur dependrà de les negociacions que dugui a terme Regne Unit amb l'Europea. «Estam monitorant cada dia com va influint i de moment no ens passa factura, depenent de la negociació veuríem a curt i llarg termini», ha acceptat.

En qualsevol cas, Armengol ha reconegut que Balears està vivint unes temporades turístiques «excepcionals» que ha atribuït tant a la qualitat dels seus serveis com a la «desgraciada» situació que estan travessant altres països que en el passat van ser els seus competidors directes en aquest sector.

Per això, creu que han d'aprofitar aquest moment per treballar amb empresaris i sindicats per millorar els serveis i aconseguir allargar la temporada turística, sempre creant un turisme de major qualitat i millorant les condicions laborals dels treballadors, seguint l'objectiu del seu Govern de «redistribuir millor la riquesa que es crea».

Armengol ha aprofitat aquest fòrum per presentar la seva proposta d'un federalisme fiscal, que el seu Govern defensarà al costat del de Catalunya per canviar les condicions del sistema de finançament autonòmic. Segons ha explicat, es tracta de la reivindicació d'un finançament «just», ja que ha assegurat que Balears «perd» al voltant de 1.300 milions d'euros anuals.

«Pagam més del que ens toca», ha lamentat explicant que el sistema que proposa estaria basat en el principi d'ordinalitat i mantindria la solidaritat entre comunitats autònomes. «Volem ser solidaris, però no és just que això ens impedeixi prestar els serveis d'educació o sanitat com els de la resta espanyols», ha argumentat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Francesca, fa mes de 8 anys

Però s'ha vist i es veu ben perjudicada pel centralisme polític imperial espanyol. Cada dia feim més feina per ser, de cada pic, més pobres, en aquesta comunitat nostra.

Valoració:-1menosmas
Per Quebè, fa mes de 8 anys

Noltros podrem viatjar més el Regne Unit, perquè serà més barat

Valoració:3menosmas
Per Hamlet, fa mes de 8 anys

No hi haurà Brexit. En tot cas tenc la percepció que hi haurà eleccions al parlament britànic i ja veurem si el resultat del referèndum (no vinculant) serà assumit o no, o si se repetirà el referèndum com han demanat més d'un milió de britànics. Però de Brexit, almenys en la meva opinió, res de res.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente