algo de nubes
  • Màx: 20.17°
  • Mín: 13.1°
20°

Xurí: «Desitj que el PSM torni a recuperar el lloc que sempre ha ocupat»

El glosador que va encapçalar la candidatura de Sobirania per a les Illes (SI) al Congrés, Mateu Matas 'Xurí', ha publicat un escrit a Facebook on reclama que el PSM «torni a recuperar el lloc que sempre ha ocupat dins el nacionalisme d'esquerres d'aquestes illes», tot i que ha postil·lat que això «depèn dels seus dirigents i afiliats».

En una publicació extensa, 'Xurí' reconeix que el resultat de SI «no és per tirar coets; però tampoc és un desastre com alguns volen fer veure». 

Sobre l'efecte de la seva candidatura en els resultats dels altres partits, 'Xurí' assegura que Sobirania per a les Illes, «ni ha afavorit el PP ni ha salvat el segon escó del PSOE ni ha estat el culpable que la coalició Units Podem MÉS no hagi sumat tant com es pensava». En aquest sentit, el glosador apunta que és «a MÉS (i sobretot al PSM) a qui li pertoca analitzar els resultats de la coalició». 

Així i tot, Mateu Matas fa la seva pròpia anàlisi i diu que parlar «ara» de percentatge i número de vots,« en lloc de la no consecució del tercer diputat, únic objectiu pel qual havien acceptat anar amb Unidos Podemos», resulta «xocant des d'un perspectiva sobiranista».

El margalidà confirma que la candidatura tendrà continuïtat. I aclareix: «Però no vegeu en aquestes paraules cap voluntat d'apropiar-nos de l'espai sobiranista, ans al contrari, s'han d'obrir de bat a bat les portes i parar taula perquè col·lectivament puguem bastir, articular i canalitzar aquesta proposta amb totes les sensibilitats que conformen el nostre país i el desitgen lliure de les cadenes d'un estat empernat en no canviar mai».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per @Milenium, fa mes de 7 anys

També van més de trenta anys aguantant l'ansa al PSOE a canvi de poca cosa i sobretot a canvi de cadiretes. Ara volien fer el canvi del PSOE per podemos. Davall l'ametler, això sí.

Per tenir política de país, hem de canviar aquesta estratègia baratera que impedeix créixer de bon de ver.

Valoració:0menosmas
Per @Milenium, fa mes de 7 anys

També van més de trenta anys aguantant l'ansa al PSOE a canvi de poca cosa i sobretot a canvi de cadiretes. Ara volien fer el canvi del PSOE per podemos. Davall l'ametler, això sí.

Per tenir política de país, hem de canviar aquesta estratègia baratera que impedeix créixer de bon de ver.

Valoració:0menosmas
Per Milenium, fa mes de 7 anys

Es pot ésser el que es vulgui. Però també s'ha de fer. I van MÉS de trenta anys amb l'adjectiu sobiranista.
A que esperen a demostrar-ho?

Valoració:0menosmas
Per Ambpermisdexec, fa mes de 7 anys

Aiiiii, i per això, per ser tan respectuosos, i estar taaan convençuts amb la coalició amb EU i podemos, amagaveu les sigles, posaveu adhesius de Més a sobre el logo de UPM a les targetes dels interventors, i per això just esperareu a sendemà per retirar de toooots els perfils digitals el logotip de UPM. Posau-vos com volgueu però aquests fets demostren que no estaveu còmodes, i que per això tirau les culpes a fora, per no afrontar la realitat interna, que no és altra que vos vareu equivocar fent la coalició (i amb això no dic que SI fos millor perquè també era una unió ben peculiar, però allà tothom estava orgullós d'intentar fer alguna cosa pel país i ningú s'avergonyia ni amagava les sigles). Però és ben lleig tirar les culpes als altres. Per cert, al sopar de presentació de SI hi havia més de la meitat de gent que era afi i militant del PSM. Per ventura és això realment que fa ràbia.

Valoració:1menosmas
Per Pobler, fa mes de 7 anys

fa 2 minuts
Idò per dir que la gent de Més no ha insultat mai els de SI, trob que vos quedau ben amples insultant cada vegada que badau boca. Però bé , segurament sigui 'culpa de los viejos' com deien els vostres companys de Podemos, en una nova i gran demostració de respecte i tacte. MEKOR UNIDOS, JA HO VEIG JA(pero no con los biekos no que güelen mal)

Valoració:2menosmas
Per Pobler, fa mes de 7 anys

Idò per dir que la gent de Més no ha insultat mai als de SI, trob que vos quedau ben amples insultant cada vegada que badau boca. Però bé , seguramwnt sigui 'culpa de loa viejos' com deien els vostres cmpanys de Podemos

Valoració:1menosmas
Per BAH!, fa mes de 7 anys

Visquin on visquin. Procura no passar pel Camí de Jesús i si has d´anar al Cementiri a dur flors o al Palma Arena a plorar i vols anar-hi caminant, pots utilitzar el costat del Parc de Sa Riera . ;).

Valoració:2menosmas
Per SCC undeMés, fa mes de 7 anys

Qui ha de decidir què ha de ser Més és Més i no ningú altre que no sigui Més. Cada ú que procuri de ca seva que prou problemes té.

Valoració:-1menosmas
Per Undetants, fa mes de 7 anys

A Enric

El pensament és lliure per a tothom. No només per a vos. Dit d'una altra manera. Vos sou lliure de pensar que Podem I altres són gentusa com altres de pensar que PI i ER són escòria. La diferència rau en que ningú ha dit que PI i ER són escòria i vos sí que heu escrit que Podemos i altres són gentusa.

Tindran raó aquells qui diuen que els nacionalistes a part de no ser demòcrates són intolerants?

Valoració:-4menosmas
Per Ridícul, fa mes de 7 anys

És ridícul que des de fora del PSM se li digui quin és el lloc que ha d'ocupar.
El PSM està al lloc que han volgut els seus militants, no al lloc que voldrien la colla de frikis formada de lladonistes resentits, de simuladors de vagues de fam, de contructors de barcos de rejilla, d'alliberats sindicals que no s'havien d'alliberar, d'ex de UM que pactaven amb el PP en contra de l'esquerra, d'ex falangistes i ex càrrecs den Bauzá.

Valoració:-6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente