algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
11°

Armengol: «Volem una educació respectuosa amb la nostra identitat»

Imatge de la signatura del pacte. | CAIB

La presidenta del Govern, Francina Armengol, acompanyada d'altres autoritats de l'Executiu balear, ha signat aquest dissabte el document elaborat per Illes per un Pacte per a un pacte per l'Educació, de manera que el Govern es compromet a assumir el text com a base inicial d'un acord polític en matèria educativa.

El principal objectiu del pacte és garantir l'estabilitat del sistema educatiu «de manera que els seus fonaments científics normatius no depenguin de la conjuntura política del moment», segons ha explicat Illes per un Pacte, que aglutina unes 80 entitats.

Durant el seu discurs, Armengol ha reclamat «una educació respectuosa amb la nostra identitat», que «formi ciutadans crítics» i «potenciï l'aprenentatge de llengües». Per part del Govern han signat la presidenta, Francina Armengol, el vicepresident, Biel Barceló, i el conseller d'Educació i Universitat, Martí March.

Després de la signatura, el document serà remès al Consell Escolar i més tard serà debatut al Parlament. L'acte ha començat amb l'actuació d'un cor infantil del CEIP Son Serra, que també ha tancat la trobada, interpretant temes populars.

El document

Amb la signatura del document, el Govern assumeix com a propi el text i es compromet a tenir-lo com a base inicial d'un acord polític per l'Educació.

El principal objectiu del pacte, fruit de tres anys de treball per part de les Illes per un Pacte, és garantir l'estabilitat del sistema educatiu «perquè no canviï amb cada canvi de govern, a més de promoure la participació de la ciutadania i la comunitat educativa».

Així mateix, el document entén l'Educació com un servei públic, per la qual cosa hi promou l'accés universal, sostinguda per fons públics. D'altra banda, reclama una «participació democràtica real» en què «ningú nno s'ha de sentir exclòs», i demana tenir en compte «l'adequació als canvis socials i tecnològics».  

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente
Per Boicot a IB3 bilingüe i gonella!, fa mes de 8 anys

9-3-2016, 16h 29': pel·lícula en foraster a IB3

Valoració:0menosmas
Per Boicot a IB3 bilingüe i gonella!, fa mes de 8 anys

8-3-2016, 22h 59': pel·lícula en foraster a IB3

Valoració:0menosmas
Per Salvador, fa mes de 8 anys

Es natural que el Diario de Baleares admita publicidad en español. Es lógico, ya que pese a que su ideario es pro catalán independentista, sus notorios problemas financieros hacen que tengan recurrir a todas las posibles fuentes de financiación, además de las subvenciones y los pocos suscriptores que tienen. Por otra parte, lo cortés ni quita lo valiente : DB admite mis comentarios y los de las personas que,como yo, estamos en las antípodas de su ideario, lo cual es de agradecer.

Valoració:0menosmas
Per Boy Cot, fa mes de 8 anys

7-3-2016, 17:52 Encara surt publicitat en foraster a dBalears.

Valoració:1menosmas
Per Boicot a IB3 bilingüe i gonella!, fa mes de 8 anys

7-3-2016, 16h 36': pel·lícula en foraster a IB3

Valoració:-3menosmas
Per Es suis, fa mes de 8 anys

Non plus ultra: comences a entendre-ho. Ni som benvenguts a Espanya (domes ho son es nostros doblers), ni sou benvenguts aqui. Colonos ja en tenim masses, barco !

Valoració:2menosmas
Per Boy Cot, fa mes de 8 anys

6-3-2016, 18h 13’: Encara surt publicitat en foraster a dBalears.

Valoració:1menosmas
Per Boicot a IB3 bilingüe i gonella!, fa mes de 8 anys

6-3-2016, 17h 42': una altra pel·lícula en foraster a IB3

Valoració:2menosmas
Per Jordi 69, fa mes de 8 anys

Un pacte, per se, no és necessàriament bo; depèn del que es pacta: http://www.attacmallorca.es/2016/03/03/un-pacte-per-se-no-es-necessariament-bo-depen-del-que-es-pacta/

Valoració:1menosmas
Per Esperpèntic, fa mes de 8 anys

Hi ha Podemos Ibiza però no Podemos Mallorca i Menorca? Aquests si que estan fotuts des boll. És un esperpent darrera s'altre.

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente