muy nuboso
  • Màx: 16.69°
  • Mín: 12.25°
15°

Jarabo: «No m'he plantejat deixar el càrrec en cap moment»

Laura Camargo, Alberto Jarabo i Pep Juárez durant la compareixença d'aquest dilluns. | Podem

El secretari general de Podem a Balears, Alberto Jarabo, ha reafirmat aquest dilluns el seu lideratge i ha assegurat: «No m'he plantejat deixar el càrrec en cap moment», després de les crítiques internes sorgides en la seva formació.

«Podem està complint clarament amb el seu reglament, no hi ha dubtes sobre això, en cas que pogués haver alguna crítica o algun dubte o que confirmar-se que no es compleix el reglament es rectificarà amb brevetat i celeritat possibles», ha assegurat.

Jarabo ha ofert aquest dilluns una roda de premsa amb el suport de la portaveu de Podem en Parlament i secretària política del partit, Laura Camargo, i el secretari d'Organització, Pep Juárez.

Camargo ha declarat que el lideratge de Jarabo no ha estat qüestionat en el si de la seva formació, mentre que Juárez ha destacat la «cohesió» que existeix en Podem.

Juárez ha mantingut que les crítiques «formen part de l'ADN» de la seva formació. «Les crítiques no són incompatibles amb la cohesió del partit», ha postil·lat.

Per la seva banda, Camargo ha recordat que, segons l'última enquesta del CIS, Jarabo és el líder més valorat a les Balears dels polítics que no formen part del Govern balear i que és el quart líder autonòmic de Podem millor vist pels ciutadans.

A més, en la conferència de premsa, Jarabo ha mostrat el seu suport a la presidenta del Parlament, Xelo Huertas, i ha asseverat en relació a la retribució que rep que està «complint punt per punt» el Codi Ètic de Podem.

Jarabo ha estat preguntat pel nomenament de Síndic de Comptes Fernando Toll-Messía i si aquest va incomplir el Codi Ètic del partit, ja que el seu cunyat formava part de la direcció del partit.

El líder de Podem ha assenyalat que quan va ser nomenat Toll-Messía, el seu partit encara no havia desenvolupat la seva normativa respecte a la prohibició de contractar familiars que va desenvolupar posteriorment.

En tot cas aquesta incompatibilitat s'hauria allargat durant només una setmana i, avui en dia, el cunyat de Toll-Messía ja no és membre del partit.

Podem porta al Parlament aquest dimarts una iniciativa sobre el nomenament d'alts càrrecs en l'administració autonòmica i amb la petició que cessi el socialista menorquí Francisco Fernández Terrés com a gerent de l'empresa pública Sitibsa.
El ple de la cambra legislativa debatrà, entre altres iniciatives, una extensa proposició no de llei de Podem que compta amb 13 punts i que tracta d'augmentar l'exigència a l'hora de nomenar els alts càrrecs.

En l'últim punt de la iniciativa es sol·licita el cessament de Fernández Terrés, ja que no és persona adequada per exercir el seu actual càrrec a causa «del seu comportament ètic durant la seva anterior trajectòria política» com a regidor d'Urbanisme a l'Ajuntament de Maó.

Encara que el Parlament no aprovi aquest dimarts aquest punt, Podem continuarà defensant que Terrés ha de ser cessat, ha comentat Jarabo.

En un ple del passat mes de setembre Podem votar una iniciativa del PP al Parlament balear que criticava el nomenament d'alts càrrecs de l'executiu balear, el que va suposar que el Govern perdés la seva primera votació de la legislatura.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Myotragus, fa mes de 8 anys

Ho crec.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente