nubes dispersas
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 11.57°
13°

Jarabo: «No acceptaríem mai que l'impost turístic pogués beneficiar el sector hoteler»

Alberto Jarabo en una imatge d'arxiu. | Podem

El líder de Podem, Alberto Jarabo, ha assegurat aquest dimecres a la sortida de la reunió dels Acords pel Canvi, que la seva formació «no acceptaria mai que aquest impost que sempre hem dit que ha de servir per alleugerir la càrrega impositiva als ciutadans de les illes, pogués beneficiar, finalment, el sector hoteler».

En aquest sentit Jarabo ha explicat que sí que han vist que a la redacció de l'esborrany «s'intenta recalcar que hi haurà un benefici en el sector turístic, aquí és on nosaltres hem considerat que aquesta redacció ha de tenir un objectiu clar, el de reduir la càrrega impositiva», reiterava Jarabo.

Sobre la polèmica que s'ha generat entorn de les declaracions del GOB de la no reinversió de la taxa a l'àmbit estrictament mediambiental, Jarabo ha assegurat que el compromís per part del Govern és que «aquesta part s'ha d'augmentar».

Segons el líder de Podem la part social a la qual des de la formació volen que es destini una part de la recaptació de l'impost no està inclosa en la redacció de l'esborrany. Hi ha una part «massa gruixada», assegurava Jarabo, «en la qual es destacava la part que anirà destinada a inversions turístiques, recerca i innovació, relacionats amb el sector turístic». Podem ha insistit que s'havia de reduir tota aquesta part i afegir altres objectius. «Sabem que aquesta llei passarà ara per totes les conselleries i la conselleria d'afers socials, que també estava present a la reunió, també demana destinació social de l'impost».

Nosaltres considerem que la part mediambiental social d'aquest impost i la part que vagi a inversions per a un canvi de model econòmic es pugui aixecar.


Esmenes de Podem a l'esborrany
La proposta de Podem sobre el repartiment dels beneficis de la taxa turística són:
1) Una tercera part: reinversió mediambiental.
2) Una tercera part: dedicada a recerca i innovació.
3) Una tercera part: consulta ciutadana perquè fos la gent la que decidís en què s'havia d'invertir.

Precisament en aquest tercer punt «des de Podem pensàvem que segurament sortiria aquesta part de rescat ciutadà. Ara el què hem d'intentar que educació, afers socials i sanitat puguin rebre una part d'aquest impost».

Per a Podemos la clau és que per una banda una part sí que vagi a medi ambient i per l'altra que els beneficis que puguin provocar les inversions en el sector de la recerca i la innovació, «lògicament beneficiaran també els ingressos dels ciutadans».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Xavi, fa mes de 8 anys

Estic d'acord amb cobrar un impost turístic, tenim una fotrelada de gent en s'estiu que usen carreteres, platjes i embruten també. Això es normal en qualsevol part del món et cobren un impost turistic, he anat a molts destins que ho fan i ningú diu res, menys aquí que no es poden cobrar perque 4 hoteles ben inflats i farts no els hi dona la gana. Aquest Lobby hoteler es molt potent i fatxa.

Valoració:1menosmas
Per Biodramina, fa mes de 8 anys

Cobrarlo a los residentes, para aligerar los impuestos de los residentes.
Menudo fenómeno.

Valoració:0menosmas
Per Toniet, fa mes de 8 anys

Aquest tipo és més beneit que en pep merda

Valoració:-2menosmas
Per Prou oferta, fa mes de 8 anys

No són els únics. Ni Jarabo ni els mallorquins.
Que hi ha molts d´aprofitats vinguts de fora i a fora se´n duen els guanys!
No cal més oferta.

Valoració:3menosmas
Per Jaume, fa mes de 8 anys

Cadascú grena cap a ca seva. L'ecotaxa per educació i sanitat????

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente