algo de nubes
  • Màx: 16.54°
  • Mín: 7.61°
16°

El Govern assegura que els 100 primers dies de gestió s’han centrat en el rescat a la ciutadania

El Govern ha fet balanç dels primers 100 dies de gestió. | CAIB

El Govern ha fet balanç aquesta setmana els 100 primers dies de gestió, assegurant que s’han pres totes les «accions d’emergència» necessàries per a rescatar a la ciutadania. En aquest sentit, ha presentat un full de ruta amb actuacions «centrades en els principis de solidaritat i justícia».

Francina Armengol, president del Govern, ha valorat la feina de l’executiu «intensa i valent» des del «diàleg» per tal d’assolir el canvi polític «demanat pels ciutadans» per a la «reducció de les desigualtats» després de «quatre anys de polítiques planificades en contra dels interessos» de la comunitat.

La presidenta ha mencionat «la derogació de la Llei de símbols, el retorn de la targeta sanitària als immigrants irregulars, la posada en marxa del Pla per l’Ocupació o la renda social» com algunes de les actuacions més rellevants dutes a terme per la institució, entre les quals destaca «haver retornat la pau social a les aules, amb la incorporació de 364 nous professors».

A més de les mesures posades en marxa durant aquestes 14 setmanes, la presidenta ha destacat com a principals reptes d'ara endavant la millora del finançament de la Comunitat Autònoma i l’aprovació dels pressuposts del 2016. Respecte al finançament, Francina Armengol ha fet una crida a tots els partits polítics, agents i entitats socials de les Illes per fer un front comú que ajudi a fer justícia a les Illes Balears amb un nou sistema de finançament autonòmic.

Així mateix, ha avançat algunes de les accions que el Govern preveu posar en marxa els pròxims mesos i ha destacat, entre les prioritats, un Pla de Xoc pel Lloguer Social, l’obertura dels centres de salut l’horabaixa, l’Oficina Anticorrupció, un Pla Integral contra la Violència de Gènere, el Pla contra el Frau Fiscal o la inclusió de clàusules socials als contractes de l’Administració, entre d’altres.

D’altra banda, el vicepresident i conseller d’Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló, ha fet també balanç d’aquestes setmanes de gestió i ha coincidit en el fet que l’acció de Govern s’ha caracteritzat per les mesures centrades en les persones. «Han estat poc més de tres mesos en què hem donat resposta a la nova forma de fer política que reclamava la ciutadania: estar a prop de la gent, oferir solucions a les seves demandes i ser eficaços», ha assegurat.

D’entre les mesures d’aquests tres mesos, el vicepresident ha destacat la posada en marxa de mesures de reactivació laboral per a persones majors de 45 anys i menors de 30; l’increment del 55 % l’assignació de fons europeus FEDER; la reactivació de les ajudes a la cooperació; la posada en funcionament de les dessaladores de Ciutadella i Santa Eulària sense sobrecost, la moratòria de grans superfícies, i el retorn a l’Institut Ramon Llull, entre d’altres.

El vicepresident ha recordat, també, que l’agenda política manté la seva velocitat de creuer amb projectes com ara el de l’impost turístic, que ha d’aportar els fons necessaris per implantar un model que permeti a la nostra principal indústria «afrontar els reptes de futur que presentarà el mercat del turisme, de més qualitat, més innovació, més sostenibilitat». Barceló ha insistit en la necessitat de redefinir el model socioeconòmic de les Illes, perquè sigui més sostenible, amb una fiscalitat justa i, sobretot, un model que tengui en compte les persones.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Biel, fa mes de 8 anys

Quina ciutadania rescaten? No seran els treballadors legals, els que paguen imposts, que veuen com aquests augmenten arreu. No governen per als ciutadans legals de Balears, això és més que evident. Aquests mesos han estat penosos en les seves actuacions. Si volem fer caritat ha se ser una qüestió personal, no poden malgastar els nostres imposts imposant-nos la caritat. M'han decebut moltíssim.

Valoració:3menosmas
Per I doncs, fa mes de 8 anys

A jo me pareix que fan molta feina en favor dels ciutadans, sobre tot dels més febles. Ara bé, he de reconìxer que amb els seus antecessors baussànics, no cal fer massa per pareixer que se fa molt. Sia com sigui, els dóno les gràcies i els desitjo moltes salut sort i èxits.

Valoració:3menosmas
Per Salvador, fa mes de 8 anys

Estos se creen que somos idiotas. ¿Y a mí que me importa esa solemne estupidez de los símbolos afectando a derechos esenciales e imprespriptibles de la humanidad catalanista? . A mí me importa trabajar y comer y quien ha de ponerse a ello es el GOBIERNO CENTRAL, EL DE LA NACIÓN, y no el de entidades inferiores y partidistas, sin competencias para ello.

Valoració:1menosmas
Per Santiago dimisió, fa mes de 8 anys

ui, si i jo m'ho crec.

Valoració:2menosmas
Per gracias, fa mes de 8 anys

Tengo y debo ser agradecido. Un servidor llevaba unos años en una fría y lúgubre mazmorra y ahora gracias a ellos veo la luz del día. Muchas gracias

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente