cielo claro
  • Màx: 22.25°
  • Mín: 13.08°
22°

L’exconsellera Camps, imputada pels viatges a Menorca

L'exconsellera Camps haurà de declarar el pròxim 16 de novembre. | Arxiu

Joana Maria Camps, Consellera d’Educació amb el Govern Bauzá, ha estat imputada per malbaratament de fons públics pels seus viatges a Menorca. Tal com ha anunciat aquest dissabte l’Assemblea de Docents, l’exconsellera haurà de declarar davant el jutge el 16 de novembre.

L'assumpte es remunta al mes de maig de 2014 quan, arran d'una informació publicada a un mitjà de comunicació, L’Assemblea de Docents interposà una denúncia contra Camps davant Fiscalia. La denúncia es basava amb la presumpta utilització de fons públics, en desplaçaments a Menorca fora de les funcions com a Consellera.

Camps s'emparava en l'exercici del seu càrrec, per costejar continus viatges a Menorca, quan ja percebia un complement anual de 22 000 € per compensar la residència a la seva illa natal. Tal com ha recordat l’Assemblea, en data del 3 de juny de 2014 el Fiscal Superior, Bartolomé Barceló, decretà l'arxivament de la denúncia en considerar que no quedava acreditat que els fets denunciats fossin constitutius de delicte penal.

En resposta a l'arxivament inicial de Fiscalia, l'Assemblea interposà querella davant del Jutjat en data 12 de setembre de 2014 i aquesta fou novament arxivada sense cap investigació per la Magistrada del Jutjat d'Instrucció núm.4 de Palma, Sra. Piedad Marín Sánchez.

L'Assemblea de Docents va recórrer l'arxiu judicial per Recurs de Reforma en data 15 d'octubre de 2014, que va ser desestimat per la mateixa Magistrada el dia 12 de desembre de 2014. Convençuts que els fets publicats necessitaven ser objecte d'investigació per aclarir-los, es va recórrer en apel·lació a l'Audiència de Palma i allà, finalment, s'admeté per Interlocutòria de 22 de juliol de 2015 la necessitat d'investigar els fets.

Com a conseqüència, ara el Jutjat d'Instrucció núm. 4 es veu obligat per l'Audiència a obrir la investigació instada des de l'Assemblea i per aquest motiu Camps ha estat citada a declarar, en qualitat d'imputada el pròxim dia 16 de novembre. L'exconsellera, segons l’Assemblea, ha assumit la mateixa defensa.

En paral·lel, el Jutjat ha acordat requerir el Govern de les Illes Balears, i per tant, és obligat, per tal que remeti la documentació completa dels expedients administratius (autorització de despesa, factures autoritzades, etc.) de tots els viatges a càrrec de l'erari públic realitzats per Camps des del seu nomenament com a càrrec públic, no només des del període que va ser nomenada consellera.

El Govern de les Illes Balears també ha estat cridat al procediment perquè pugui ser-hi com a part, al costat de l'Assemblea de Docents i en defensa dels fons públics que s'hagin pogut desviar de la seva legítima finalitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Veurem, fa mes de 8 anys

Segurament veurem que més del 50% dels docents pasen de votar i tot...

Valoració:-1menosmas
Per Amb tot el respecte, fa mes de 8 anys

Jo el que pens és que els sindicats també haurien de ser responsables del que fan i del que firmen. Ja sé que cada cert temps hi han eleccions sindicals però no se pot jugar amb el futur de tantes persones. Ara mateix han signat l'acord amb la Conselleria i ja veurem aquesta setmana allò que pensen els docents.

Valoració:0menosmas
Per Seu plena d'ous, fa mes de 8 anys

Interessant, ja tenim el sector educatiu dividit...

Valoració:0menosmas
Per Mestre de infantil, fa mes de 8 anys

Va crear més places d'Anglès, és cert, això beneficia a uns i perjudica a altres, però quan es creen més palces de les que un es pot benefiicar, aquest no piula, a mi em va perjudicar, però en realitat crear places estables jo ho valor positivament.

Valoració:0menosmas
Per Què diuen ara?, fa mes de 8 anys

Vull recordar ara que dos sindicats: STEI i ANPE, varen donar suport a la proposta d'aquesta senyora de Pacte d'Estabilitat, afavorint l'entrada de mestres d'anglès amb molt poca puntuació, per el tema del TIL.

Valoració:0menosmas
Per Sectarium, fa mes de 8 anys

Supòs que a en @joan també li deu semblar malament que la suspensió del TIL fos efectiva gràcies a una demanda del STEI, evidentament tothom s'equivoca, llevat dels dogmàtics...

Valoració:0menosmas
Per Joan, fa mes de 8 anys

AMb el teu taranna ja perds la raó per les formes, salut

Valoració:-2menosmas
Per @ Joan, fa mes de 8 anys

Joan, heu d'estar avergonyits del Pacte que vareu firmar amb aquest personatge. S'ha de reconèixer que us varen fer un golàs per tota l'escaire, amb fotos i tot. El PP va vendre això com una victòria per culpa de quatre bàmbols afiliats que varen dir que sí. I així us va anar a les darreres eleccions sindicals. Qui us ha vist i qui us veu.

Valoració:-5menosmas
Per Joan, fa mes de 8 anys

Crec que no s'ha de mesclar negociar convenis amb les males pràctiques amb els doblers públics del PP, voler-ho mesclar entenc que es voler fer partidisme, tot i respectar-ho, a mi com a interí i afiliat a l'STEI com a sindicat, se'm va demanar pel pacta de estabilitat i tot i no haver-me beneficiat d'aquest pacte, entenc que garanteix plaça a mols interins i per tant ho valoro positivament, intentar entrar en baralles entre sindicats l'únic que fa és fer perdre força a la comunitat educativa.
És un punt de vista, però penso que tant respectable com qualsevol altre.

Valoració:7menosmas
Per Quina vergonya, fa mes de 8 anys

I pensar que l'STEI va signar un Pacte d'Interins amb ella.

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente