algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

MÉS per Mallorca considera «fora de tota mida» la imputació de Mas

El vicepresident Biel Barceló saluda el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, després de l'acte institucional de la Diada de Catalunya el passat 9 de setembre. | CAIB

MÉS per Mallorca ha emès aquest dimecres un comunicat en el qual considera «fora de tota mida» la imputació del President de la Generalitat de Catalunya pel simple fet d’haver consultat a la ciutadania.

La formació ecosobiranista defensa que «els problemes polítics s’arreglen per mitjans polítics, no als tribunals ni amb les forces de seguretat».

La imputació del President de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, juntament amb vicepresidenta, Joana Ortega, i la consellera d'Educació, Irene Rigau, «demostra la incapacitat de l’Estat espanyol per a resoldre per mitjans polítics els desafiaments que té sobre la taula. A partir del moment on una consulta feta en termes completament democràtics i que no inclou cap element de discriminació, amenaça o violència és tractada com un possible il·lícit penal que pot comportar no només la inhabilitació d’aquestes persones per exercir càrrec públic, sinó fins i tot la seva entrada a la presó, cal constatar la ceguera i manca total de voluntat i capacitat política de les autoritats espanyoles», manifesten.

Les mobilitzacions multitudinàries i els resultats electorals del passat diumenge, «mostren que el procés sobiranista a Catalunya és transversal i compta al darrere amb bona part de la societat catalana».

Des de la formació ecosobiranista asseguren que «una aspiració política no pot rebre com única resposta les actuacions de la fiscalia i dels jutges», com en el cas de les imputacions de Mas, Ortega I Rigau, o «les amenaces d’ús de la força armada, com han expressat recentment el Ministre de Defensa o l’exvicepresident del Tribunal Constitucional».

Per aquests motius, MÉS per Mallorca demana que la fiscalia retiri la querella contra els tres imputats i reclama a l’Estat «altura de mires i capacitat de diàleg per tractar una qüestió que requereix una resposta política i que podria haver-se canalitzat de manera satisfactòria per a totes les parts si s’hagués permès la celebració de la consulta ara fa un any».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Juan, fa mes de 8 anys

¡¡¡¡¡¡¡PELOTAS¡¡¡¡¡¡¡¡

Valoració:0menosmas
Per Salvados, fa mes de 8 anys

@Salvado
Ahir vaig sentir el sr. Rajoi diguent : "en España existe la división de poderes" ? qui ho creu això, ¿vol que fesem un referéndum ?'?'? o una consulta.
Ara veig " Los supuestos historiadores que manipulan los hechos, han hecho demasiado daño a la juventud" no fa falta ser doctorat per veure que se referèix a la part catalana,com sempra, negareu que Roger de Flor ha existit i que els catalans i le seua história que fa uns anys sa comensat a difondre, perque dins aquest país (Espanya) només ni havia uns d'historiadors,i aquets no manipulavan, no fotis, que jo tambè som jubilat i guard les enciclopedis de cuan anava a escola "en castellá" i estan plenas de Franco, José Antonio,Ramiro Ledesma, gral. Moscardò etc.etc, però no diuen perque Franco no va voler fer el canvi de José Antonio per salvar-li la vida.
I de l'história de Catalunya un troset com sa mà.
No vull que s'ofengui, pero vosté ès un adoctrinat, com tants.

Valoració:6menosmas
Per indignat, fa mes de 8 anys

@Salvador
Perquè no és una nació? Hi ha gent que sent que és una nació però vosté els nega aquest sentiment.
Accepta USA com a nació i aquesta nació neix dels europeus que emigraren a Amèrica del Nord i decidiren no dependre del Regne Unit...
Espanya no era una nació. A la península hi havia diversos regnes i no formaven cap nació. Si ha llegit tant sabrà que Espanya no es va crear amb la unió dels Reis Catòlics. En aquells temps els dos regnes (Castella i Aragó) varen continuar mantenint els seus privilegis i les seves lleis de forma independent. Per tant la teva nació espanyola es va crear en qualque moment.
També ets dels que diran que el nacionalisme català el va crear en Jordi Pujol... Però bé, que el 1934 es proclamàs la República Catalana també dequè ser cosa d'en Jordi Pujol. Això ho dic perquè he sentit gent que comenta que el nacionalisme catlà és una invenció d'en Pujol.
Si llegeix tant sabrà que a Mallorca tenguerem regne propi. Segur que també ens negues la possibilitat de ser nació.
Tu no acceptes cap altre nació que no sigui la espanyola i a més és la única valida dins la península.
Les nacions són el sentiment de la gent. Si tu creus que no Catalunya com a nació no ha existit mai (cosa que sincerament crec que és la cosa absurda més gran que es pot dir). Bé, i si a partir d'hara ho volen ser?
El cupo de nacions ja està complet? O és perquè ho estàn fent democràticament i no com es va unificar espanya en segle XVIII?

Valoració:6menosmas
Per Salvador, fa mes de 8 anys

Sr.Indignat : La nación española no está por encima de ninguna otra, v.gr. ,Italia,USA, Francia, Escuador, Argelia,Malí,Senegal, et.,etc. Yo respeto a todas las naciones, pero Cataluña no está incluída estre ellos, ya que no es una nación. A mí no me podrán engañar. Soy un jubilata que ya tengo mi carrera y estudios hechos y terminados. Además, sé leer e interpretar lo leído. Cataluña nunca fue una nación.En el pasado formó parte de la Corona de Aragón , pero nunca como nación. Fue condado, principado, y lo que usted quiera, PERO NO UNA NACIÓN.Y cualquier debate sobre el particular,sobra. Nunca llegaríamos a un acuerdo. Dicho sea sin ánimo de ofenderle, sr.Indignat. Los supuestos historiadores que manipulan los hechos han hecho demasiado daño a la juventud, y así les va.

Valoració:-7menosmas
Per indignat, fa mes de 8 anys

@Salvador
M'agradaria veure que la gent com tu fóssiu tan contundents quan es desacaten ordres explícites del tribunal constitucional en favor de la llengua catalana. El govern de la Generalitat Valenciana va incomplir i recorrer fins a 25 vegades l'ordre de convalidar els certificats de llengua catalana amb els de llengua valenciana.
Però clar, només quan afecta a la vosta "nació espanyola" trobau que és indignable.
Feis-vos-ho mirar.
La meva pregunta: Perquè la vostra nació espanyola està per damunt qualsevol altre nació? Perquè heu d'obligar a sentir-se espanyol a tothom? Perquè davant de la desafecció en lloc de diàleg imposau lleis i amenaces?

Valoració:9menosmas
Per Salvador, fa mes de 8 anys

Para Salvados: Lo de la división de poderes y también lo del sometimiento de la administración y los poderes públicos a la ley, es algo muy conocido y no tiene nada que ver con el hecho de que el Mandíbulas está sometido a la Ley (Código Penal, por ejemplo). Me he limitado a copiar literalmente el principio del art. 9 de la CE. Por cierto, el procesamiento light del Mandíbulas y sus dos esbirros debe ser resuelto finalmente por miembros del Poder Judicial, ya sabes...la división de poderes.Una lástima que no tengan lo que hay que tener y lo envíen a la sombra por sedición.

Valoració:0menosmas
Per El fill del policia que va detenir companys diu:, fa mes de 8 anys

http://www.mon.cat/cat/notices/2015/09/juan_luis_urraca_espanya_va_cap_a_una_dictadura_151477.php

"Espanya va cap a una dictadura. És massa greu i increïble que portin el president de la Generalitat davant d'un tribunal per haver posat unes urnes"

Valoració:12menosmas
Per Salvados, fa mes de 8 anys

@ Salvado s'altre dia escrigueras "division de poderes" avui dius el matèix sense aquest paràgraf ????perquè?. Ppoc a Ppoc dins Espanya es va sabent qui son els autèntics xorissos i delincuents, a mès de tota la purria pepera que esta dins les presons,aviat hi entrará el "sr" Rato vicepresident del govern de Aznar, el BBVA li va condonar 52,000.000 de pelas perque Rato va nombrar a Gonzalez president de BBV-Argentaria, aquèix mateix banc t'aferra 25€ per 50 cèntims si estas deudor, Igualdat, legalitat, transparència Arriba Espanya ¡ que se foti la gent.

Valoració:17menosmas
Per santfostdecampcentelles, fa mes de 8 anys

La democràcia és respectada a quasi tot el món, menys a Escaña, que té tics feixistòtils.
Per això té els problemes que té ..

Valoració:15menosmas
Per Salvador, fa mes de 8 anys

La ley está para cumplirse. Los ciudadanos y los poderes públicos están sometidos a la Constitución y al resto del ordenamiento jurídico (Art. 9 CE). Entre este "resto" está el Código Penal.El Mandíbulas y sus dos esbirros están incluidos entre las personas que deben cumplir las leyes. El Sr.Barceló tendría que saberlo. Hace tiempo que el sedicioso astuto tendría que estar entre rejas.

Valoració:-12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente