cielo claro
  • Màx: 19.01°
  • Mín: 9.02°
18°

Els Consells Insulars faran costat al Govern per reclamar un millor finançament

Francina Armengol amb els presidents dels Consells Insulars. | CAIB

La presidenta del Govern Francina Armengol ha anunciat aquest dilluns, després de la primera Conferència de Presidents de la legislatura, que els consells insulars i el Govern Balear han constituït un «front comú per reclamar un millor finançament» a l’Estat espanyol, especialment pel que fa a matèries que ho requereixen de manera urgent, com ara «el transport aeri o les inversions estatutàries», en què es necessiten més recursos i una pròrroga per poder executar les intervencions pendents. Armengol ha assegurat que «així li ho comunicaré al president Rajoy», al llarg de la reunió prevista per al pròxim dimecres.

Armengol ha insistit en la necessitat d’impulsar un «federalisme interior» en compliment de l’Estatut d’autonomia per a atorgar als consells la «rellevància institucional que els pertoca». En aquest sentit, ha explicat, «s’ha acordat la constitució d’un grup d’experts que treballarà en la modificació de la Llei de consells per encaixar el consell de Formentera, creat set anys després de la redacció de la llei, i per a dotar de seguretat jurídica l’actuació dels consells en aquelles competències ja assumides».

Pel que fa a les competències pendents de traspàs del Govern als consells, Armengol ha assenyalat que el Consell de Mallorca és «la institució que menys competències té, perquè així ho va voler l’anterior executiu insular», i ha assegurat que el primer que s’ha de fer és treballar per “equilibrar aquestes competències, mitjançant comissions bilaterals amb cada consell” fins a aconseguir que cada illa gestioni les mateixes.

La presidenta ha fet esment a la gestió dels residus, anunciant la creació d’una reunió específica de treball en què es tracti «el cas concret de cada illa i també la gestió en l'àmbit autonòmic».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.