Educació signa convenis municipals per a alumnes amb problemàtiques
La Conselleria d'Educació signarà amb 29 ajuntaments i institucions convenis per implantar un programa d'intervenció socioeducativa.
La Conselleria d'Educació signarà amb 29 ajuntaments i institucions convenis per implantar un programa d'intervenció socioeducativa per a alumnat d'ESO que viu una problemàtica concreta per trobar-se en una situació social, familiar i personal de risc, i que no han aconseguit integrar-se en l'ensenyament ordinari.
Els municipis que signaran aquests convenis són en la seva majoria de Mallorca, però també hi ha de Menorca, Eivissa i Formentera. Un total de 19 consistoris ja han signat aquest conveni en anys anteriors i altres 10 s'incorporen per primera vegada al programa.
Els programes d'intervenció socioeducativa d'escolarització compartida (PAC) estan dirigits a l'alumnat matriculat en ESO de 14 a 16 anys amb dificultats greus d'adaptació a l'entorn escolar. Aquestes dificultats procedeixen de condicions especials de caràcter escolar, social, personal o familiar o a situacions de risc d'exclusió escolar o social.
Per a aquests estudiants s'aconsella la realització d'una part de l'horari lectiu en entorns laborals externs als centres educatius. El PAC compta amb dues modalitats diferenciades: els programes PISA i ALTER. Per desenvolupar la modalitat PISA, la Conselleria d'Educació signa convenis amb les administracions locals.
La modalitat PISA és una mesura preventiva de situació de risc d'exclusió escolar i social dirigida a aquell alumnat que, malgrat assistir a classe de manera més o menys regular, es troba en perill d'abandó a causa de forta desmotivació, fracàs generalitzat en els estudis o altres circumstàncies.
També a Illes Balears
- Ha mort Manel Domenech, incansable lluitador per la Llibertat i la República
- Indignant: Les Illes Balears i el País Valencià es queden sense el nou canal en català de RTVE
- Damià Pons: «Sempre ha estat el teu amor a Mallorca i a la seva gent el motor que ha determinat les teves passes en el món de la política»
- La Marina de Llucmajor, sacrificada per un megapolígon industrial fotovoltaic
- Tot a punt per a la Diada per la Llengua més reivindicativa: «No es pot agredir impunement la llengua, el territori i la memòria d’un poble»
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.