cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 19°
19°

Educació signa convenis municipals per a alumnes amb problemàtiques

La Conselleria d'Educació signarà amb 29 ajuntaments i institucions convenis per implantar un programa d'intervenció socioeducativa.

La Conselleria d'Educació signarà amb 29 ajuntaments i institucions convenis per implantar un programa d'intervenció socioeducativa per a alumnat d'ESO que viu una problemàtica concreta per trobar-se en una situació social, familiar i personal de risc, i que no han aconseguit integrar-se en l'ensenyament ordinari.

Els municipis que signaran aquests convenis són en la seva majoria de Mallorca, però també hi ha de Menorca, Eivissa i Formentera. Un total de 19 consistoris ja han signat aquest conveni en anys anteriors i altres 10 s'incorporen per primera vegada al programa.

Els programes d'intervenció socioeducativa d'escolarització compartida (PAC) estan dirigits a l'alumnat matriculat en ESO de 14 a 16 anys amb dificultats greus d'adaptació a l'entorn escolar. Aquestes dificultats procedeixen de condicions especials de caràcter escolar, social, personal o familiar o a situacions de risc d'exclusió escolar o social.

Per a aquests estudiants s'aconsella la realització d'una part de l'horari lectiu en entorns laborals externs als centres educatius. El PAC compta amb dues modalitats diferenciades: els programes PISA i ALTER. Per desenvolupar la modalitat PISA, la Conselleria d'Educació signa convenis amb les administracions locals.

La modalitat PISA és una mesura preventiva de situació de risc d'exclusió escolar i social dirigida a aquell alumnat que, malgrat assistir a classe de manera més o menys regular, es troba en perill d'abandó a causa de forta desmotivació, fracàs generalitzat en els estudis o altres circumstàncies.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.