nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
23°

Les treballadores de Balears perceben gairebé 4.000 euros menys que els treballadors cada any

Segons denuncia CCOO, les treballadores de Balears perceben gairebé 4.000 euros menys que els treballadors cada any | CCOO

Segons denuncia CCOO, el guany mitjà anual de les treballadores a Balears l'any 2012 arriba als 19.022 euros; en el cas dels homes és de 22.859 euros, es a dir, una diferència salarial de 3.837 euros.

Si en fixem en les dades per sectors d'activitat, la diferència de salari entre els homes i les dones és especialment cridanera en el sector de la indústria, ja que les dones guanyen 7.159 euros menys que els homes.

Les dones joves, i especialment aquelles menors de 25 anys, han patit de forma notable una pèrdua en el guany mitjà anual: si l'any 2011 ascendia a 11.984 euros, l'any 2012 es redueix a 9.117 euros. En aquest sentit, la secretària de Política social i Igualtat, Eva Cerdeiriña, destaca que “la conseqüència lògica, tal com demostren diferents estudis, és que les dones joves experimenten taxes de pobresa molt altes. Un dada que, d'altra banda, contrasta amb el major volum de dones amb formació superior respecte als homes”.

Per CCOO, aquestes dades no mostren cap millora en la situació laboral de les treballadores. La diferent situació sociolaboral de les dones explica les desigualtats salarials; per exemple, l'elevat percentatge d'ocupades a temps parcial és d'un 73% envers el 26,8% dels homes.

CCOO exigeix un Pla Especial d'Igualtat entre dones i homes en l'àmbit laboral que no sigui un “brindis al sol, pletòric de declaracions d'intencions, sense mesures eficaces per combatre les bretxes de gènere”.


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per I doncs, fa mes de 8 anys

En canvi els governants, no fan cap discriminació per raó de sexe als funcionaris. Putetja el mateix a les dones que als homes.

Valoració:2menosmas
Per I doncs, fa mes de 8 anys

En canvi els governants, no fan cap discriminació per raó de sexe als funcionaris. Putetja el mateix a les dones que als homes.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente