cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.53°

Educació renuncia a fer complir la Llei de Símbols als centres

Grans llaçades verda i quadribarrada a l'IES de Felanitx, abans de l'aprovació de la norma que els prohibeix. | R.L.

La Conselleria d’Educació no té previst realitzar cap obra a les façanes dels centres educatius públics perquè aquests puguin col·locar les banderes oficials de la Comunitat i complir allò que obliga la Llei de Símbols.

«En aquests moments la prioritat de l'Institut d’Infraestructures i Serveis Educatius i Culturals (IBISEC) és escometre el pla d'infraestructures educatives», segons es va reconèixer aquest dimecres des de la Conselleria.

El pla d'infraestructures contempla l'execució de 78 actuacions de nova construcció o reforma als centres educatius de Balears entre els anys 2014 i 2016, unes obres en les quals s'invertiran 27,7 milions d'euros i que estan finançades pel Banc Europeu d'Inversions.

El president de l'Associació de Directors de Secundària de Mallorca, Antoni Morante, va declarar, sobre aquest tema, que «aquesta actitud d'Educació demostra que l'únic objectiu de la Llei de Símbols era retirar els llaços i banderes quadribarrades dels centres educatius i en cap cas se cercava que estiguessin presents les banderes oficials a aquests edificis».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per transcriptor ||*||, fa mes de 9 anys

"Tot el món conegut
volia confegir,
me deien Ramon Llull,
català mallorquí."

(Guillem d'Efak, 1982)

http://dbalears.cat/opinio/2015/01/02/284269/ramon-llull-romantic.html

Valoració:11menosmas
Per i, fa mes de 9 anys

mentres no hagem de suportar fonamentalistes pancatalanistes als nostres centres ja va bé

Valoració:-20menosmas
Per h, fa mes de 9 anys

mentres no hagem de suportar fonamentalistes espanyols als centres ja va bé

Valoració:18menosmas
Per Aquí, en català!, fa mes de 9 anys

Compatriotes:

Que no ens imposin, també en aquest fòrum, el LEPE (Lengua Española Propia de España...), conegut a l'Aragó amb el nom de LAPOLLA (Lengua Aragonesa Propia de Otros Lindos Lugares de Aragón...) *. Deixem sense respondre ni valorar els comentaris escrits en "la llengua cooficial distinta del català" ** i si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí el foraster no és útil ni necessari o, dit d'una altra manera, no permetem que ningú -evidentment mal educat- pugui considerar el català com inútil i innecessari ni que pugui prescindir d'aquest idioma en el territori on és l'única llengua pròpia.

*S'ha d'advertir que aquestes denominacions no són una burla cap a la llengua castellana ni tampoc cap als espanyols en general, sinó un "homenatge" adreçat només als espanyols que, avui (8-1-2015), continuen menyspreant el català anomenant-lo -i això no és broma- LAPAO (segons ells: Lengua Aragonesa Propia del Área Oriental).

**Un altre "homenatge", aquest pic a en Rafel Bosch que va utilitzar una expressió similar per tal d'amagar el nom de la nostra llengua.

Valoració:12menosmas
Per mallorquín, fa mes de 9 anys

Mientras no tengamos que ver bandera catalanas en nuestras escuelas, ya va bien

Valoració:-2menosmas
Per Tivasdan, fa mes de 9 anys

Com a què instal·lar els pals i comprar les banderes per a tots els centres els costaria una milionada... I se tirarien l'opinió pública al damunt. A això se li diu fer les lleis amb els peus, millor dit, amb el cul.

Valoració:21menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente