algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
12°

L'Assemblea de Docents impugna el recurs del Govern contra la suspensió de l'Ordre del TIL

Imatge de l'última Assemblea de Docents.

L'Assemblea de Docents, mitjançant l'associació Docents per la Democràcia, ha presentat aquest divendres una impugnació contra el recurs del Govern contra la suspensió cautelar de l'ordre d'aplicació del TIL (Tractament Integrat de Llengües) de 9 de maig. Segons l'Assemblea, un 70% dels centres no tenen aprovat el TIL i un centenar ja ha retornat als projectes lingüístics anteriors sense cap problema.

En una setmana un centenar de centres ja ha recuperat els projectes lingüístics anteriors al TIL (o fer les modificacions necessàries) i ho ha fet amb la màxima normalitat, i en un clima de distensió i alleugeriment. En cap dels casos hi ha hagut una alteració d'horaris ni suspensió de classes, més aviat al contrari: les classes s'han fet més de bona gana i algunes, les d'anglès, s'han pogut fer donant importància als continguts i no al continent. A partir d'ara els centres recuperam l'autonomia i flexibilitat per adaptar els projectes lingüístics a l'entorn social i cultural. I, per descomptat, els pares tendran l'espai adient per participar en l'elaboració dels projectes lingüístics.

Durant aquestes dues setmanes els centres que han retornat als projectes anteriors al TIL no han patit cap modificació de personal. I, molt manco, tampoc no han dictaminat els canvis de llibres per als alumnes. De fet, els centres s'adapten a aquests canvis amb bastant més normalitat que ho feren amb la implantació del TIL, més que res perquè recuperam uns projectes amb els quals s'estava acostumat a treballar. I, a més, perquè el TIL responia a una imposició feta amb presses, sense planificar i sense el consens ni preparació dels docents ni dels alumnes.
El Govern hauria d'entendre que aixecar la suspensió cautelar obligaria a aplicar un decret que ha estat declarat nul per la Justícia, que va en contra de l'autonomia de centres i també de la voluntat expressada pel 70% dels claustres de docents.

A més, cal tenir en compte que la resolució de la Direcció General Bel Cerdà, d'aprovació massiva del TIL el 31 de juliol -ara sense poder-se aplicar- atemptava directament contra la planificació dels centres.

Segons el recurs presentat, el Govern pretén crear un alarmisme absolutament innecessari i gens fonamentat per la suspensió dels PTILs perquè no variarà el funcionament normal dels centres ni tampoc causarà cap terrabastall, més aviat al contrari.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.