nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Dimiteix el secretari d'Educació valencià que imposà les línies en castellà

Catalá amb Carbonell i Jiménez. | Gustavo Grillo

El secretari d'Educació valencià, Rafael Carbonell, així com les persones de màxima confiança de Carbonell, han presentat la dimissió per “esgotament i per raons personals”.

La subsecretària, Virginia Jiménez i el director territorial, Ismael Martínez també han renunciat al seu càrrec i això obliga a la consellera, María José Catalá, a recompondre el seu equip a menys d'un any de les Eleccions Autonòmiques.

Carbonell ha perdut davant del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià, fins al moment, tots els contenciosos duts a terme per l’Oficina de Drets Lingüístics d’Escola Valenciana davant els atacs que ha fet a l’ensenyament en valencià. “En mans de la consellera d’Educació està ara que es puga obrir una nova etapa de diàleg després d’aquesta acció”, ha declarat Vicent Moreno, president d’Escola Valenciana.

Després de tres sentències del TSJ valencià (CC Sant Cristòfor de Picassent, CEIP Rei En Jaume i ram on y Cajal de Xirivella) que constataven l'atac del secretari autonòmic d'Educació a l'ensenyament en valencià; d'una interlocutòria del mateix tribunal desautoritzant una resolució seua que suprimia una línia en valencià al CEIP Pare Català de València; i de perdre també davant dels tribunals en un judici sobre la Xarxa de centres plurilingües on pretenia atacar de nou la nostra llengua.

Atacs de Carbonell a l'ensenyament plurilingüe

Denegació d'obertura de línies d'ensenyament en valencià

Rafael Carbonell era director general d'Ordenació i Centres Docents quan Alejandro Font de Mora va ser conseller d'Educació. Carbonell va denegar sistemàticament durant aquest període l'obertura de línies en valencià i no va atendre cap recurs ni reclamació de les famílies que ho sol·licitaven.

Tres sentències del TSJ en contra

Ja amb José Català com a consellera, la política d'atac a l'ensenyament en valencià per part de Rafael Carbonell va tindre com a conseqüència tres sentències del Tribunal Superior de Justícia valencià que obligaven la Conselleria d'Educació a obrir línies d'ensenyament en valencià al CC Sant Cristòfor Màrtir de Picassent i als CP Rei en Jaume i Ramón y Cajal de Xirivella, que van guanyar famílies que van fer servir els serveis jurídics de l'Oficina de Drets Lingüístics d'Escola Valenciana.

Xarxa centres plurilingües: estimació a favor d'Escola Valenciana

A més, els tribunals també van sentenciar a favor d'Escola Valenciana per defensar que els exàmens que es feren en la Xarxa de centres plurilingües es realitzaren en la mateixa llengua en què s'impartira l'assignatura i no, com es pretenia des de la Conselleria d'Educació, en la llengua que escolliren les famílies.

Cas CEIP Pare Català: suspensió cautelar del TSJ de la resolució de Rafael Carbonell

El passat mes de juny el TSJ valencià va tornar a desautoritzar Rafael Carbonell per accedir a la mesura de suspensió cautelar sol·licitada per les famílies del CEIP Pare Català de Valencià i suspendre la resolució del 24 de febrer de 2014 dictada pel secretari autonòmic d'Educació, Rafael Carbonell, que suprimia, a meitat de curs, una línia d'ensenyament en valencià en aquesta escola i la reconvertia a línia en castellà.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Capó, fa mes de 9 anys

Aquesta foto m'agrada molt.

Valoració:0menosmas
Per mallorquí, fa mes de 9 anys

balears i valencians, sempre agermanats contra es feixisme pancatalanista!!

Valoració:-6menosmas
Per ., fa mes de 9 anys

València s´està despertant del malsòn Pepéblaver. Enhorabona valenciàns!

Valoració:26menosmas
Per Sac de gemecs, fa mes de 9 anys

Uau! He llegit secretari i el de la foto m'ha perescut que era n'Estarellas. S'asseblen i tot. Ja pot posar les barbes al remull. Per no tenir, el nostre no té ni barba. Ni cabells.

Valoració:34menosmas
Per Somera Rossa, fa mes de 9 anys

I no podrien prendre per aquí, llum de na Pintora? Ja és segur que ell i el seu equip estan esgotats. No m'extranya, voler fer desapareixer una llengua és un impossible. És com pegar de caparrotades a una paret, així que ja ho sabeu, dimissió! dimissió! dimissió! dimissió! Caps quadrats!

Valoració:30menosmas
Per Sa Mopi., fa mes de 9 anys

Quan el vaixell s'enfonsa, les rates són les primeres en fugir...
Això pita! Aviat a Mallorca també veurem coses "guapes"!
Tot ja fa ull!

Valoració:39menosmas
Per Cucut, fa mes de 9 anys

Voler fer desaparèixer una llengua, matar-la, és igual que voler fer desaparèixer un taca d'oli de la paret: per molt que emblanquinis, sempre surt.

Valoració:33menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente