algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
19°

Palma viu avui la gran manifestació del 30D

L'any passat la gran manifestació aplegà unes 7.000 persones pels carrers de Palma.

La tradicional manifestació de la Diada de Mallorca recorrerà avui horabaixa els carrers de Palma per reclamar el dret a decir. Amb el lema, "Els Països Catalans decidim: Autodeterminació”, la mobilització del 30D sortirà a les 18 hores del passeig del Born.

La marxa, que s'espera que sigui massiva, recorrerà els principals carrers de Ciutat per concloure a la plaça dels Patins. El poeta Biel Mesquida serà l'encarregat de llegir el manifest. Per acabar, a la mateixa plaça i com ja és tradició, hi haurà un concert on actuaran Pep Suasi i Barrumbada, a més d’una ballada popular.

La marxa representarà, a més, la cloenda dels actes organitzats per la Plataforma 31D que han omplert Mallorca d'actes revindicatius en favor de la identitat mallorquina. La plataforma està formada per l'Assemblea Sobiranista de Mallorca, Esquerra Republicana, Grup Blanquerna, IniciativaVerds, JEN-PSM, JERC, PSM-ENTESA, STEI-Intersindical i Ateneu Pere Mascaró.

La plataforma vol que la marxa per l'autodeterminació sigui massiva, raó per la qual insta a tots els mallorquins i mallorquines, nascuts o no a l'illa, a participar-hi i a lluitar per la defensa de la llengua, la cultura i el territori. L'any passat la gran manifestació ja aplegà unes 7.000 persones.

Actes Oficials
D'altra banda, Mateu Isern, batle de Palma, serà l'encarregat de presidir els actes oficials commemoratius de la Festa de l'Estendard, que s'inicien avui amb la lectura del pregó a càrrec de Gaspar Sabater. L'acte tindrà lloc al Saló de Plens de Cort a les 17 hores.

Posteriorment, a les 19 hores, se celebrarà una missa a l'església de Sant Miquel i, tot seguit, a les 20 hores, es durà a terme la tradicional ofrena floral a l'estàtua del Rei en Jaume. Un dispositiu de seguretat vetllarà perquè no es produeixin incidents.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Alerta!, fa mes de 10 anys

Aqui tenim delinquents, almenys en potència. Amenaçar amb tirar àcid a la gent (el lleixiu és un àcid) és un delicte greu.

Valoració:2menosmas
Per mallorquí,, fa mes de 10 anys

Quatre matats, com cada any.
I sa meitat són catalufos de vacacions.
ARRUIX!!

Valoració:1menosmas
Per ,, fa mes de 10 anys

Jo he d´anar a un funeral a les set. Si encara tenc t
emps m´afegiré.

Valoració:-3menosmas
Per Francesc, fa mes de 10 anys

Jo tampoc no hi puc ser! I em fa molta pena. Només veure els trolls del gobbienno de la nueba mayorca com treuen bilis per aquí, ja queda clar que els sobrepassa.

Valoració:0menosmas
Per fart de pancas, fa mes de 10 anys

Poals de llexivet.
Molt millor per aquesta gentussa

Valoració:-5menosmas
Per indignat, fa mes de 10 anys

És graciós, per no dir trist, les referències que es fan al nacionalisme quan no vé de l'estat espanyol. Les declaracions de gent del PP és que han de vetllar per la "unidad nacional de España". Els diccionaris solen definir-ho com hipocresia.
També recordar a tots aquells que esmenen el nacisme que el franquisme va ajudar els nacis. Avui en dia, no ha estat comdemnat per part del govern espayol ni el cop d'estat franquista ni els 40 anys de dictadura.
Vivim expoliats pel govern espanyol i per tota la trepa que li van al darrera. I els malvistos som els qui volem canviar les regles del joc i volem un futur millor per la nostra terra. "És que és es colmo!"

Valoració:3menosmas
Per Panca, fa mes de 10 anys

Esta tarde todos los fascistas estamos convocados a la manifestación pancatalanista. No olvidad las banderolas!!

Valoració:0menosmas
Per toni, fa mes de 10 anys

A estos nacionalistas Talibanes les importa un bledo Mallorca y su cultura. Lo único q buscan es PODER Y DINERO.
Suerte q aunque nos fallen los políticos rancios d Madrid siempre estará el ejercito apunto para actuar...q no lo olvide nadie!

Valoració:-10menosmas
Per Vergonya, fa mes de 10 anys

I encara s´atreveix a dir als altres maleducats!.

Valoració:5menosmas
Per un mallorquí, fa mes de 10 anys

Cagondell de catalufos maleducats que venen a ca nostra a emprenyar.
Començaré a preparar els poals d´aigo...

Valoració:-27menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente