cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 17°
17°

El PSIB critica la “deixadesa” del Consell amb els menors

2787
Garau reclamà a Catalina Cirer, presidenta de l'Institut Mallorquí d'Assumptes Socials (IMAS), que “faci un esforç”. | PERE BOTA

El PSIB criticà dissabte la “deixadesa” del Consell de Mallorca cap als menors quan s'estan ”incrementant” els problemes que pateixen. Els socialistes reclamaren un pla per a la seva protecció.

Jaume Garau, portaveu socialista en el Consell, recordà que la institució insular té les competències en matèria d'atenció als menors desprotegits i demanà “un acte de responsabilitat i la creació d'un pla especial per a la seva protecció”.

Garau, a més, reclamà que es realitzi, a llarg termini, un diagnòstic més profund per conèixer si s'han d'afegir recursos a aquest departament. El socialista considerà “inadmissible” que en el pressupost del 2012 i el 2013 els ajuts per a aquest col·lectiu s'hagin vist retallats quan “els problemes creixen com bé reconeixen els seus propis serveis”.

Pressupost “just”
El PSIB espera que el PP reconegui aquest error i que en el 2014 hi hagi un pressupost “just” amb la realitat social dels menors. En aquest sentit, Garau reclamà a Catalina Cirer, presidenta de l'Institut Mallorquí d'Assumptes Socials (IMAS), que “faci un esforç” en aquesta direcció, junt amb la Federació d'Entitats del Menor, que coneix molt bé el sector i treballa de forma seriosa.

Finalment, Garau assegurà que durant la passada legislatura es va augmentar un 50% el pressupost en benestar social i que l'àrea de Menors i Família va ser una “prioritat absoluta” per al llavors equip de Govern socialista.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.