cielo claro
  • Màx: 15.05°
  • Mín: 7.61°
12°

«La lluita continuarà» contra les polítiques de «por i repressió»

Imatge de la concentració a l'exterior del Parlament, coincidint amb l'aprovació de la Llei de Símbols. | Tomeu Martí - J. Torres.

Devers un centenar de representants del sindicat educatiu STEI-i, d'entitats culturals i de partits polítics de l'esquerra han fet palès davant la Cambra de representació popular de les Illes que «la lluita continuarà mentre el Govern no compleixi allò que obliga l'Estatut d'Autonomia i continuï endavant amb les seves polítiques que atempten contra els drets fonamentals dels ciutadans», i que a més «infonen la por i la repressió», com ho fa segons el seu parer la Llei de Símbols de Balears que avui aprova el Parlament.

Tots plegats s'han citat aquest dijous a partir de les onze del matí davant les portes de la institució per protestar durant el temps que s'ha debatut la Llei que no permetrà posar llaços quadribarrats als centres escolars, ni tampoc mostres de suport a la causa dels docents contraris a les polítiques educatives de Bauzá.

Els congregats han clamat perquè la Llei de Símbols de Balears sigui recorreguda davant el Tribunal Constitucional, perquè en la seva opinió suposa un «un atemptat a la llibertat d'expressió». Aquests termes concretament ha fet servir la presidenta de la Junta Docent No Universitària, María Antonia Font, qui ha explicat que «disposen d'al·legacions jurídiques argumentades» que oferiran als partits de l'oposició perquè recorrin la normativa davant les instàncies judicials que pertoquin.

A Cura, Lluc o la Real
D'altra banda, veus dins l'STEI demanen que es mantinguin els llaços penjats de les façanes dels col·legis fins que la Llei de Símbols sigui publicada en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB). A partir d'aquest moment, es procediria a despenjar els llaços dels centres escolars i els traslladaran «fins a llocs on puguin estar custodiats», com per exemple els monestirs de Cura, Lluc o la Real.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per mallorquín, fa mes de 10 anys

no han conseguido juntar ni a cien mataos...
qué penita dan

Valoració:-7menosmas
Per No ho entenc, fa mes de 10 anys

I que processonaràn per L´Estendart?. La bandera espanyola?, la bandera de Madrid?, Una granera?,

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente