lluvia ligera
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°

«Escàndol» pel ressò del Parlament dels actes religiosos de Bauzá i els seus

2333
Seqüència de missatges que han estat ofensius per alguns usuaris.

La diputada de MÉS, Fina Santiago, ha considerat «un escàndol» i que la Cambra autonòmica s'ha «extralimitat», després que el perfil oficial de Twitter del Parlament hagi rectificat i esborrat una piulada realitzada aquest diumenge en la qual es feia referència a la renovació dels vots baptismals del president del Govern, José Ramón Bauzá, el vicepresident de l'Executiu, Antonio Gómez, i la presidenta del Parlament, Margalida Durán.

Santiago critica a més que s'hagin «confós» actes institucionals amb una «acció concreta», malgrat que ha considerat que és «massa habitual» que les autoritats vagin a missa dins dels actes institucionals. «És com si anunciessin que s'han confessat o que han combregat», ha dit.

«Banderes catalanes de foulard»
Una opinió ben diferent tenen sobre això al PP, on han considerat que si els partits de l'oposició critiquen l'entrada al perfil és perquè «no tenen res més amb què ficar-se».

Així s'ha pronunciat la portaveu parlamentària dels populars, Mabel Cabrer, qui ha manifestat que la missa a la qual assistiren era en commemoració a Fra Juníper Serra, i per això «era obligat que hi anessin». «Estem davant situacions normals, amb actes normals de diumenge», ha manifestat.

Segons ha dit, els ciutadans de les Illes tendran o no les seves creences religioses, «però respecten que hi hagi aquest acte». En aquest sentit, ha assenyalat que l'assistència a la missa «connecta amb la majoria social de Balears», cosa que, segons la seva opinió, no ho fan «els que es posen banderes catalanes de foulard».

Any Juníper
L'esmentada activitat religiosa privada s'esdevingué en el marc de l'ofici al qual tots tres representants públics assistiren, en una jornada marcada per les diverses activitats de record al frare franciscà Juníper Serra. La piulada en qüestió esmentava els tres polítics populars, juntament amb el text "reben renovació vots baptismals".

Rere la retirada, el perfil que causà les crítiques tractà d'explicar els motius de la publicació de l'escrit que causà la polèmica, afirmant que " Si bé la piulada feia menció a persones concretes, es tractava d’un acte col·lectiu de cloenda de l'Any Juníper Serra".

El missatge s'acompanyà per una fotografia, que emmarca el moment, i tot plegat causà un fort rebombori a les xarxes socials, que avui també ha traspassat aquesta esfera.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan, fa mes de 10 anys

A dins l,esglesia hi CAP tothom.
Fins i TOT,CAP de faves,seguidorrs den franquito.

Valoració:-14menosmas
Per Cil Buele, fa mes de 10 anys

Col·lega,
Crec que no estaria gens malament, pens jo, que, del bisbe de Mallorca en amunt, qualcú volgués aclarir públicament què vol dir això de “renovar els vots baptismals”!
Ja només falta que aquesta gent pepera -que ens governa, administra i representa tan pèssimament- hagi obtengut l'autorització papal d'inventar-se sagraments nous!
Valga'm déus quina gentussa!
Salut i coratge,

Valoració:4menosmas
Per Pilar, fa mes de 10 anys

Actes normals de diumege i com així a les misses del diumenge el máxim de gent que hi assisteix són una vintena de persones?

Valoració:8menosmas
Per sant pare, fa mes de 10 anys

Vius!!!!... Si no feis bonda anireu a l'infern!!!

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente