algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Bauzá defensa el TIL i denuncia que la vaga de professorat és «purament i exclusivament política»

José Ramón Bauzá, durant una intervenció recent al ple del Parlament. | P. BOTA

El president del Govern, José Ramón Bauzá , ha defensat aquest dissabte el model educatiu trilingüe de Balears i va denunciar que la vaga del professorat és «purament i exclusivament política. Cada vegada són menys».

Així ho va manifestar el president autonòmic en una entrevista a la Sexta, recollida per Europa Press , en què ha assegurat que «hi ha pares que han estat manipulats. Tot el que està dient l'oposició és fals, l'únic que ha fet és judicialitzar la política i acarnissar amb mi», va sentenciar.

Pel que fa a la querella interposada per UGT contra el president balear per haver utilitzat a nivell personal els serveis de l'advocacia de la Comunitat Autònoma per defensar-se dels improperis que va llançar contra ell l'exlíder del sindicat Lorenzo Bravo, Bauzá ha defensat que no hi ha cap motiu per imputar perquè els insults anaven dirigits contra ell com a president de la Comunitat .

«Si algú no ha fet les coses bé que assumeixi responsabilitats»
Sobre la confirmació del jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz de l'existència d'una comptabilitat B al PP pel pagament de les obres de la seva seu, el president de Balears va assegurar que «si algú no ha fet les coses bé» ha d'assumir «responsabilitats». Ho va fer després de defensar que el PP és un partit «transparent» que està a disposició del jutge Ruz per demostrar «quina és la situació dels seus comptes».

«Jo crec que del que es tracta és que Ruz actuï amb total llibertat, que demani al PP la documentació que consideri necessària, que no tinguem cap tipus d'opacitat. Som un partit transparent i hem d'estar a disposició de qualsevol, en aquest cas del jutge Ruz, per demostrar quina és la situació dels comptes, i si algú no ha fet les coses bé, que assumeixi les responsabilitats», ha manifestat.

En aquest sentit, ha assegurat que el PP aportarà «sense cap problema» la documentació que el jutge consideri oportuna. «Respecte absolut a la Justícia i màxima col·laboració amb ella», ha sentenciat, i ha afegit que en el cas que Ruz trobi qualsevol tipus d'irregularitat ha de determinar el que consideri més adient «amb total respecte a la justícia». «La nostra intenció és estar a disposició del jutge perquè es discerneixin els dubtes que hi pugui haver», ha insistit .

«Confiança màxima en Rajoy»
Així mateix, Bauzá ha assegurat que el president del Govern, Mariano Rajoy, «no té res a amagar» i que ja va donar explicacions pel 'cas Bárcenas' en seu parlamentària. «El nostre partit també ha donat les explicacions suficients. Tenim una auditoria de comptes, han estat publicades. Està tot exposat. Ara bé, el que ha fet alguna cosa que no sigui legal ha de pagar per això», ha afegit, en referència al extresorer del PP Luis Bárcenas.

«Confiança màxima en el nostre president i si Bárcenas s'ha enriquit il·legalment, que ho expliqui, i si no té justificació, que caigui tot el pes de la llei xucla sobre ell i sobre qualsevol altre», ha asseverat, per afegir, d'altra banda, que no li «consta» que s'hagin pagat sobresous gen li PP. «No he vist cap», ha assenyalat .

«Balanç positiu» dels dos anys de govern
Així mateix, ha valorat positivament els dos anys de Govern de Mariano Rajoy perquè encara queden «moltes coses per canviar» la situació ha millorat «considerablement». «El balanç és positiu sens dubte, però queda molts feina per fer», ha resumit.

No obstant, ha assenyalat que «les coses no es poden canviar en dos dies». «No es poden fer miracles. Les xifres d'atur són d'unes dimensions escandaloses però s'està treballant. S'estan posant les bases per a un futur però no es poden fer miracles», ha defensat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per ..., fa mes de 10 anys

NO: "pura i exclusivament política"


SÍ: "purament i exclusivament política" o "purament i exclusiva política"

Valoració:8menosmas
Per Xaume, fa mes de 10 anys

Mirau-ho a n'aquesta fotografia. Igualet, igualet a l'anunci del "langostino Pescanova".........

Valoració:2menosmas
Per divertit, fa mes de 10 anys

una pregunta per les grans ments que es dediquen a criticar els professors. quins estudis teniu? heu arribat lluny?...

les resposta es concisa, no es gracies a n'en bauza si hi heu arribat es gracies als professors, facil criticar i despotricar, dificil acceptar la veritat... llastima la gran cultura que teniu sigui tan menyspreativa i tancada de ment, sincerament em fa vergonya acceptar que proveniu de la mateixa terra on jo he nascut ...

gracies als professors hem arribat on hem arribat, no gracis ale politics, poques coses es podran recordar ho passis malament o be, pero ells tan ensenyat !

Valoració:5menosmas
Per televident,, fa mes de 10 anys

En Bauzá va parlar molt bé . Almenys no va fer el ridícul de n'Antich quan sortia de sa roqueta .
No more pancatalanisme in Balearic Islands !!

Valoració:-12menosmas
Per h, fa mes de 10 anys

Igual de catetos que tu pancateto!!!!

Valoració:8menosmas
Per Pancateto, fa mes de 10 anys

El presidet ha dicho lo que pensamos la mayoría de los Mallorqines, es más muchos pensamos que luna parte de los profesores son unos ineptos con escasa cuallificacion por eso nuestros alumnos don los peores preparados de España y de lo peor de Europa.

Valoració:-3menosmas
Per david, fa mes de 10 anys

Periódico catalanista!!!Que vos pensau

Valoració:-2menosmas
Per mariona, fa mes de 10 anys

Una nefasta política educativa és el que tu fas i cobrant,
vergonyós!

Valoració:10menosmas
Per Bauzá, fa mes de 10 anys

Bauzá, Bauzà, Bauzan.
L'ùnic que fa politica de l'educació sou tu i els quatre llepaculs que t'envolten. Tú ets el polític i COBRES i t'aprofites de la política, i després dius que aquells que sense veure un euro a més de dexar-hi el seus, per defensar allò que creu, fan política.
NO, NO, no t'equivoquis, qui fa política ets tu. I si amb els teus comentaris trobas malament que la gent faci política, i ho dius en tó despectiu, Te pareix molt malament que la gent faci política.
Ho crec tu no fas política, simplement dones ORDRES, com han fet tots els dictadors que han passat a la història, TU vols ser un més. Continua donant ordres, així passaràs als llibres d'historia .

Valoració:13menosmas
Per MANIPULADOR, fa mes de 10 anys

Estic al·lucinat per la demagògia de Bauzá a la Sexta.Mai havia sentit tantes mitges veritats en tan poc temps. Realment és un personatge populista que no te cap mania en denigrar tot el què l'estorba.
De l'Inda, (que ja el coneixem ) millor no parlar-ne....

Valoració:38menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente