cielo claro
  • Màx: 32°
  • Mín: 25°
26°

L'Assemblea de Docents demana als batles que donin suport a la comunitat educativa

Imatge de la concentració al passeig del Born.

L'Assemblea de Docents ha fet una crida als batles dels 53 municipis de Mallorca a què mostrin el seu suport a la comunitat educativa durant la trobada de la Federació d'Entitats Locals de Balears (Felib) d'aquest divendres.

L'Assemblea vol que independentment del partit que siguin els batles “diguin no a la imposició i votin a favor de la moció en suport de la comunitat educativa i les seves demandes”. I mostrar així “amb un gest simbòlic i fer un avenç cap a la solució del conflicte i, per tant, un favor a tota la societat”.

Aquells batles els plens dels quals ja s'han manifestat, 37 exactament, no tendran gaires “dilemes a l'hora de votar, ja que no s'entendria un vot diferent de allò que tot un plenari ha aprovat;però els batles que als seus plens no s'han portat mocions d'aquesta índole, han de pensar que el seu vot pot jugar un paper crucial de cara al desbloqueig del conflicte”, recorden els docents.

Concentracions demà a les 19 hores
La FAPA ha demanat a les seves associacions de pares i mares d'alumnes (Amipas) que lliurin un manifest al batle del seu municipi on se'ls demana donar suport a la moció en favor d'atendre les demandes de la comunitat educativa per acabar amb aquest conflicte educatiu i establir les bases per a un sistema educatiu estable i de qualitat, i que es concentrin el vespre abans davant els seus respectius ajuntaments pel mateix motiu. A més, a les 19 hores s'ha convocat a les comunitats educatives dels municipis a concentrar-se davant del seu ajuntament.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Endavant, docents, fa mes de 8 anys

El govern espanyol i els integristes sostenen que, a Catalunya, és l´escola en català la que "ha fet independentistes" ... i per això volen acabar amb la immersió. Però, estadísticament, encara hi ha més independentitstes sorgits de l´escola franquista, Si l´escola aconseguís adoctrinar, els que van patir l´escola franquista serien antisobiranistes! En fi: que no ens enredin. Endavant, docents balears!

Valoració:-2menosmas
Per leiB, fa mes de 8 anys

Collons ! Avui en Jorge ha posat a tots els seus deixebles a fer feina. O deu ser ell mateix que té set noms diferents. Tots els comentaris semblen ser del mateix tarat.

I què punyetes té contra els interins. O no fan la mateixa feina que els que tenen oposicions ?

La gran majoria dels mestres que fan vaga no són interins. La voluntat per una educació pública i de qualitat és un tret comú tant dels que tenen oposicions com dels interins o dels pares i mares dels al·lots. De qualsevol persona amb dos dits de seny.

Valoració:5menosmas
Per Nen, fa mes de 8 anys

Vamos a dejar que los padres elijan la lengua en que quieren educar a sus hijos y dejemos que cada cual escriba en libertad en cualquiera de nuestras dos lenguas. Supongo que estas palabras sabias enervarán a los fascistas pancatalanistas. Pero ese no es nuestro problema.

Valoració:1menosmas
Per arg, fa mes de 8 anys

-1289: A la dedicatòria que fa Ramon Llull en un manuscrit seu que va lliurar al Dux de Venècia, Pietro Gradenigo, es pot llegir:

"Ego, magister Raymundus Lul, cathalanus"


("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)


-1309: Fragment de l'aprovació de la Doctrina lul·liana

"ad requisitionem Magistri Raymundo Lull Chatalani de Majoricis"

("Nueva Historia de la Isla de Mallorca y de otras Islas a ella adyacentes" de Joan Binimelis, Mallorca 1593. Traduïda de l'original català al castellà per Guillem Terrassa i impresa a la impremta Tous de Palma l'any 1927 per al diari "La Última Hora". Tom V, capítol I, pàg. 10)


-1365: Els diputats mallorquins escriuen al Cerimoniós: "Com los mallorquins e poblars en aquella illa sien catalans naturals, e aquell regne sia part de Catalunya...",

http://argumentari.blogspot.com.es/2009/02/referencies-sobre-la-llengua.html


-1390: Els jurats del regne de Mallorca ordenaven que "si alcun català robava gra de dia, lo fossen tallades les orelles; si el lladre era un catiu o cativa" se li augmentava el càstig. Si el robatori era durant la nit se'l condemnaria a la forca, "per qualsevol persona axí catalana, com catiu o cativa". Això demostra que el gentilici "català" es feia servir per a referir-se als repobladors cristians lliures, o als seus descendents, i per a diferenciar-los, dins la societat mallorquina, dels esclaus.

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

-1418: Anselm Turmeda es presenta ell mateix de la manera següent: "aquell fill d'Adam que està assegut sota aquest arbre és de nació catalana i nat a la ciutat de Mallorques i té per nom Anselm Turmeda".

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

Valoració:1menosmas
Per Biel, fa mes de 8 anys

Tots feixistes; eh anticatalufet?

"1923: La nostra parla
La nostra parla era una societat presidida pel maonès Joan Mir i Mir, el qual havia escrit el 1917: "Per part meva, crec necessari dir-vos en primer lloc que estic del tot conforme que la nostra parla no és més que una petita variació de la llengua catalana, i em pens que tots arribarem a comprendre que som catalans, fills dels que varen prendre Menorca als moros i dels qui han anat venint d'aquelles hores ençà.

Catalans som i en bon català acabaran per escriure tots aquells que vulguin fer-ho així com toca". El desafiament no seria fàcil i sorgirien polèmiques per part d'aquells que defensaven el castellà. Però Joan Mir i Mir tenia les coses ben clares."

(Miquel Ferrà i Martorell, dBalears, 8-2-2012)

Joan Mir i Mir tenia el mateix sentiment nacional que Ramon Llull, Anselm Turmeda, Jeroni Rosselló, Benvingut Oliver i Esteller, Joan Estelrich, Antoni Maria Alcover, Gabriel Alomar, Pere Oliver i Domenge, Miquel Ferrà, Joan Pons i Marquès, Alexandre Jaume, Francesc de S. Aguiló, Pere Capellà, Joan Fuster, Blai Bonet, Nadal Batle, Miquel Bauçà, Baltasar Porcel, Josep Guia, Joan Guasp, Miquel Barceló, Bartomeu Mestre i Sureda "Balutxo", etc.

Valoració:1menosmas
Per Amistoso Oso, fa mes de 8 anys

Tenemos unos docentes tan escasamente cualificados que después de 20 años de adoctrinamiento pancatalanista no han conseguido sus objetivos. Lo malo el precio que hemos pagado por ello, varias generaciones de fracasados escolares.
Vergüenza les tendría que dar a muchos manifestantes. Yo entiendo que muchos están luchando por su puesto de trabajo que saben que no lo merecen (me refiero a los interinos que no han demostrado ningún merito, perdón, si que han demostrado uno ser unos intransigentes.

Valoració:1menosmas
Per Miquel, fa mes de 8 anys

@anticatalufet:

És "feixisme".

Valoració:1menosmas
Per Ni respostes ni manetes, fa mes de 8 anys

Qualsevol resposta, per molt bona que sigui, a aquests que insisteixen a escriure en espanyol en un diari en català, no és més efectiva que la indiferència; ja que aquesta fa real la inutilitat de la llengua la lectura de la qual pretenen imposar-nos.

Valoració:3menosmas
Per un padre, fa mes de 8 anys

La prepotencia chulesca de los docentes llega a limites insospechados, al pretender un monopolio exclusivo de la educación en las Baleares, eso no se denomina desobediencia civil, eso se denomina fascismo intransigente.

Valoració:0menosmas
Per Profesor, fa mes de 8 anys

En Baleares estamos asistiendo a una revolución silenciosa. Por un lado los docentes que pretenden mantener a toda costa sus privilegios y que han denigrado la educación en la Islas hasta situarla a la cola del mundo. Mas que profesores parecen comisarios policiales de adoctrinamiento. Por otro lado estamos los padres que queremos una escuela laica, pública y plurilingüe de calidad y que vemos el final de la inmersión lingüistica con esperanza.
Animo esta batalla la vamos a ganar!!.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente