algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.66°
16°

L'Assemblea de Docents impulsa una campanya a favor de l'escola en català

L'Assemblea de Docents durant la roda de premsa d'aquest matí. | Jaume Morey

L'Assemblea de Docents ha decidit posar en marxa una campanya a favor de l'escola en català pels professors que per “responsabilitat” i “coherència pedagògica” vulguin continuar ensenyant en català. Així ho ha assegurat aquest matí, el portaveu de l'Assemblea, Guillem Barceló, durant una roda de premsa davant de la Conselleria d'Educació.

L'Assemblea de Docents farà arribar avui mateix a tots els docents un manifest que porta per títol, “Exercim el nostre dret a ensenyar en català. No apliquis el TIL”, perquè els qui vulguin, puguin adherir-se i mostrar així el seu rebuig a l'actual sistema educatiu que només preveu que un terç de les classes s'imparteixin en català. Barceló ha explicat que l'adhesió al manifest serà totalment confidencial i que en cap cas transcendirà el nom dels professors o els centres que s'hi sumin. El que sí es farà pública és la xifra total de centres i professors que vulguin mostrar la seva “desobediència legítima” a la implantació del Decret de tractament integrat de llengües (TIL). Barceló ha assegurat que si s'arriben a obrir expedients a alguns professors perquè es fan objectors al TIL, “estaríem davant d'una caçera de bruixes i un fet d'extrema gravetat”.

Barceló ha exposat els motius per posicionar-se incondicionalment a favor de l'ensenyament en la llengua pròpia de les Illes, entre els quals indiquen que no volen “fer experiments amb els alumnes” per garantir que les noves generacions aprenguin català.

A més, afirmen que aquesta és “l'única forma de garantir la cohesió social”, així com que no creuen en projectes imposats i no consensuats, en referència al TIL. Així mateix, davant qualsevol mesura repressiva que pogués emprendre l'Administració, es comprometen a romandre al costat dels docents que vulguin exercir la seva activitat en aquests termes.

“Hi ha molts centres on el TIL no s'està aplicant”
El portaveu de l'Assemblea ha explicat que “hi ha molts centres on el TIL no s'està aplicant”. Barceló ha detallat dues de les situacions que s'estan vivint als centres per mor de la introducció de més hores d'assignatures no lingüístiques en anglès. “Hi ha hagut infants que han patit estrès, nervis i que han sortit de classe plorant a l'haver d'enfrontar-se a una classe 100% en anglès i que no entenien”, ha explicat Barceló. Una segona situació que s'ha produït a les aules és que “a part del professor de referència a algunes aules i ha entrat l'especialista d'anglès que ha actuat com a traductor, suposant un desconcert absolut pels alumnes”, ha detallat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente
Per EL CORREO DEL ZAR, fa mes de 10 anys

LOS ALUMNOS NO PUEDEN ESPERAR A QUE LOS DOCENTES APRENDAN INGLÉS.
HAY QUE INTRODUCIRLO YÁ, SIN REDUCIR ASIGNATURAS BÁSICAS, COMO LA LENGUA Y LAS MATEMATICAS, COSA QUE CONTEMPLA EL TIL

Valoració:1menosmas
Per JAVIER WALKER, fa mes de 10 anys

Soy castellano-parlante y SOMOS MALLORCA Y LO SEREMOS SIEMPRE ¿Qué opináis? ¿Os duele? Es lo que hay, así es Mallorca. Los castillos de arena se hunden finalmente, lo increíble es que este control sin base democrática real de la educación haya durado tanto. Os toca crear un partido, no tenéis otra opción. Los ciudadanos nos afeitamos solos y también solos elegimos nuestra lengua, entendedlo de una puñetera vez. Muchos anti-TIL tenéis un problema mental incuestionable, odiais, buscáis sentido y trascendencia donde no lo podéis encontrar, sois autistas, habéis sido programados de forma maligna y sistemática, seguramente no seréis capaces de cambiar nunca, de salir de vuestro pequeño mundo, da pena. Los docentes somos cada vez más odiados por vuestra culpa. Hace falta urgentemente una tercera vía: profesores que reconozcamos la necesidad social y educativa del trilingüismo y que nos desmarquemos de las formas (horrorosas) del PP en su gestión. VISCA MALLORCA

Valoració:2menosmas
Per La que se avecina, fa mes de 10 anys

Qué guapos todos.
Y que limpios se les ve.

Valoració:2menosmas
Per troller, fa mes de 10 anys

¿Quién se ha dejado la puerta del corral abierta?

Valoració:2menosmas
Per mallorquín, fa mes de 10 anys

buuuuuuf, vaya tropa! ¿Y estos elementos representan a los docentes de nuestra CC.AA.? ¿En serio?

Siendo positivos, toda esta historia debe servir para limpiar nuestro sistema educativo de toda la basura pancatalanista

Valoració:3menosmas
Per otro de tantos que no es catalufo, fa mes de 10 anys

un de tants, no eres más tonto porque no encontrarias donde ir a parar con tus argumentos casposos...

Valoració:3menosmas
Per Un de tants, fa mes de 10 anys

L'espanyol per a les escoles espanyoles. Aquí, escola en català i si no els agrada ja ho saben: adéu. A Espanya hi manca gent.

Valoració:13menosmas
Per un exalumno, fa mes de 10 anys

El manifiesto nazionalista lo único que justifica es los experimentos que han realizado con los alumnos durante el régimen educativo nazionalista y que no quieren perder.

Valoració:2menosmas
Per Paula, fa mes de 10 anys

Gràcies, docents, pel vostre coratge! Estem amb vosaltres.

Valoració:12menosmas
Per canamunt, fa mes de 10 anys

Ordres d'avui des del Bunker (pepelandia):
"escribid en los foros de los periodicos pancatalanistas a ver si se enteran de una vez".
Es veu que els cans han obeit a l'amo !!!!
Quin oi de gent

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente