lluvia ligera
  • Màx: 18°
  • Mín: 13°
17°

L'Audiència denega substituir la pena dels 9 mesos de presó a Matas per una multa

Matas durant la roda de premsa d'aquest estiu on valorà la rebaixa de la seva condemna de 6 anys de presó a 9 mesos. | TERESA AYUGA

L'Audiència Provincial de Balears ha denegat substituir els nou mesos de presó que li van ser imposats a l'expresident del Govern, Jaume Matas, en el marc de la primera peça que va ser jutjada del cas Palma Arena, per una pena de multa i alhora ha rebutjat suspendre la condemna de presó.

En virtut d'això, Matas haurà de complir a la presó la condemna per tràfic d'influències. No obstant això, té la possibilitat de sol·licitar un indult, com féu l'altre condemnat en aquesta causa, el periodista Antonio Alemany.

El tribunal justifica la seva decisió al·legant l'alt nivell de responsabilitat de l'expresident a l'hora de cometre el delicte, així com la gran quantitat de causes pendents de ser jutjades. Contra aquesta interlocutòria, acordada avui per l'Audiència, la defensa de Matas pot presentar un recurs de súplica en un termini màxim de 3 dies.

Cal recordar que el passat 23 de juliol, el Tribunal Suprem (TS) va rebaixar de sis anys a nou mesos de presó la condemna que li va ser imposada per l'Audiència Provincial de Balears a Matas en el marc del primer judici del cas Palma Arena. La decisió de l'Alt Tribunal contrasta així amb la petició del fiscal del Suprem, que va sol · licitar a principis d'aquest mes que fos confirmada la pena a què va ser condemnat l'exmàxim mandatari balear. La decisió del Suprem permetrà que Matas no ingressi a la presó.

Concretament, se li condemna com a autor d'un delicte de tràfic d'influències a nou mesos de presó i una multa de 6.000 euros. En concret, Matas va ser condemnat per l'Audiència Provincial de Balears, al març del passat any, en considerar provat que va intervenir en la contractació irregular per part de l'Executiu autonòmic de l'articulista Antonio Alemany per a la redacció dels seus discursos.

El tribunal de la Secció Primera atribuïa l'exministre de Medi Ambient els delictes de frau a l'administració; continuat de falsedat en document oficial; falsedat en document mercantil; prevaricació en concurs amb un delicte de malversació i un últim de tràfic d'influències agreujat, per què, a més de la pena de presó, l'Audiència li va imposar nou anys i mig d'inhabilitació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per arroç, fa mes de 10 anys

A "Ho dic".

Es pot afegir: setze jutges d´un Jutjat mengen fetge d´un penjat

Valoració:0menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 10 anys

No hi veig delictes.
Contractar assessors ho fan tots els càrrecs.
I a més no veig que "intervenir" en la contractació
sigui una cosa "irregular".

Valoració:-7menosmas
Per El feixisme és legal a espanya, fa mes de 10 anys

Lacobus lingua melior creditur nostra, sed tantum latina dialecto dialectum Gallaeca quae quidem ut nostrae linguae dialecto Aquitana est, et nos sumus scribere signum, id est eadem cum grammatico, ut omnibus linguis opus.
Lacobus Amice, quid me patres vestri odientes verbis?

Valoració:1menosmas
Per Jaume, fa mes de 10 anys

Los pancas sois muy ingratos haciendo leña del árbol caído. Le debéis mucho a Matas, como a Cañellas y a Munar. Toda la legislación catalanizante se la debéis a ellos. Y no te digo nada si a Matas le llega a salir bien el fichaje de Mari Pau Janer en el 2007. Habríais triunfado definitivamente con él.

Valoració:-17menosmas
Per Ho dic, fa mes de 10 anys

La justícia la pinten cega, i per això els seus servidors, estirant cap avall un dels plats de la balança li poden fer creure que el tenen ple de culpes o de disculpes, i emetre en nom seu una sentència que no té res a veure amb la realitat. Això ja ve d'antic. Per això els nostres padrins tenien aquesta dita, basada en la seva experiència: "més tort que sa justici".

Valoració:13menosmas
Per Cucut, fa mes de 10 anys

A veure si d'una punyetera vegada veim fer Justícia, i a la fi sabrem que existeix!

Valoració:18menosmas
Per Xisco, fa mes de 10 anys

Si la condemna és inferior a 2 anys el tribunal POT substituir-la per multa, però no té la obligació de fer-ho i, en teoria, s'han d'analitzar les condicions de cada cas. Aquí l'Audiència Provincial, davant la dràstica retallada en la condemna que va fer el suprem, ha decidit que, donades les circumstàncies del cas, no toca canviar els nou mesos per multa.

Valoració:18menosmas
Per miquel, fa mes de 10 anys

ja es ben hora de que el tanquin, sa gent ja esta farta
de politics corruptes pel carrer, espero que sia abans de Nadal i així el poden cel.lebrar amb cava.

Valoració:16menosmas
Per gabriel, fa mes de 10 anys

aleshores, passarà el nadal al trull o al barri de Salamanca?

Valoració:18menosmas
Per Joan M. Gelabert, fa mes de 10 anys

Ja ho convocat cap roda de premsa?

Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente