algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.54°
17°

Menorca no calla davant les polítiques impositives de Bauzá

Unes 8.000 persones s'han manifestat pel centre de Maó

No es recorda cap cita tan massiva com la del 29-S a l'Illa. | C. Polls.

Els menorquins no han volgut ser còmplices de les polítiques impositives del Govern de José Ramón Bauzá i aquest diumenge 8.000 persones han protestat pel centre de Maó, sota el lema ¨Contra la imposició defensem l'educació¨.

El punt de sortida ha estat l'IES Joan Ramis i Ramis, institut que espera que la seva directora, Marga Seguí, pugui exercir de nou la seva funció directiva, després de ser una dels tres funcionaris expedientats i suspesos de sou i feina.

La marea verda ha baixat pel carrer Sant Esteve en direcció a Josep M. Quadrado on es troba la seu de la Delegació d'Educació a l'illa. Allà, les camisetes verdes s'han aturat durant uns minuts per clamar ben fort "fora expedients".

A ritme de batucada, la marea verda ha continuat baixant per Ses Moreres, la Costa de Sa Plaça, el Portal de la Mar, la plaça del Carme, la plaça del Príncep, per arribar finalment a la plaça de la Miranda, on es troba la Delegació del Govern.

Durant tot el recorregut, crits de "Bauzá dimissió, tots som directors, no al TIL i si a l'anglès", s'han anat intercalant amb els xiulets que portaven molts de manifestants per fer-se sentir. Tampoc han faltat pancartes enginyoses com: "Prou Govern absolutista amb esTIL hostil".

Ja a plaça de la Miranda, s'han fet els parlaments que han comptat amb la intervenció de tots els agents implicats a la comunitat educativa.

La secretaria general de l'STEI-i a Menorca, Maria Camps, ha defensat que els que es manifestaven "no som minoria, no som silenciosos i ara la pilota està a la seva teulada". En representació de les famílies, Josep Castells de Fampa, ha defensat que "no acceptam que experiments amb els nostres fills. Un curs perdut es pot arrossegar tota l'escolarització". I ha mostrat el seu suport amb els directius afirmant que "els directors d'institut fan la feina molt ben feta per tenir represàlies".

Per part dels estudiants han intervingut, Lola Mercadal i Adra Castilla, han donat les gràcies als seus "profes, per renunciar al vostre sou".

L'acte a Maó ha finalitzat amb les sopranos Maria Camps, Sofia Domènech i Míriam Pasqual, interpretant 'L'Estaca', 'La Gallineta' i 'A galopar' i amb acompanyament instrumental dels músics del Conservatori Professional de Música de Maó.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.