nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

Els sindicats impugnaran els serveis mínims proposats per la Conselleria

Els sindicats han assistit a la seu d'Educació per a negociar els serveis mínims a partir del 16-S. | Teresa Ayuga.

Els sindicats STEI-i i CCOO han anunciat la seva intenció d'impugnar els serveis mínims per a la vaga indefinida a partir del 16 de setembre si la Conselleria d'Educació manté la seva proposta que els integrin entre un 20 i un 30 % dels docents, a més de dos membres dels equips directius de cada centre.

Avui ha tengut lloc la trobada amb responsables de Planificació, Infraestructures Educatives i Recursos Humans a la seu de la Conselleria, per a conèixer la proposta de serveis mínims de l'Administració per als centres públics. En acabar, el secretari general de l'STEI-i, Biel Caldentey, ha assegurat que la considera abusiva i contrària al dret de vaga.

«De manera no suficientment motivada, la Conselleria ha alterat el model tradicional de serveis mínims d'aquesta comunitat autònoma que eren el director i el secretari de cada equip directiu de centre, i aquesta vegada afegeixen com a proposta un percentatge del professorat», ha explicat Caldentey després de la primera reunió, dedicada als centres d'educació públics.

Els sindicats discrepen de l'alteració del mètode tradicional dels serveis mínims i rebutgen negociar el percentatge de docents que proposa la Conselleria, que és del 30 % per a infantil i primària i centres d'educació especial, un 25 % a secundària i un 20 % a centres de règim especial com el Conservatori.

El director general de Planificació, Infraestructures Educatives i Recursos Humans, Bartomeu Isern, ha defensat la modificació del sistema de serveis mínims respecte a convocatòries de vaga anteriors perquè aquesta aturada és de caràcter indefinit o de llarga durada i per la voluntat de la Conselleria de «garantir el dret a l'educació i que els alumnes puguin ser atesos correctament».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Miquel, fa mes de 10 anys

biel
L'any 1976, els docents varen fer una vaga que va durar mesos.
Informat de com eren les condicions de treball i el sou, abans i després d'aquesta protesta (fermament mantinguda)

Valoració:5menosmas
Per vida, fa mes de 10 anys

Lluís CH, d'on has tret això? Mai ho havia sentit.

Valoració:1menosmas
Per biel, fa mes de 10 anys

Jo no puc fer vaga. I com jo, molts de companys. I el que em fa por és que els pares no entendràn als que la facin. D'aquesta sortirem ben tocats...

Valoració:-5menosmas
Per Boixus, fa mes de 10 anys

Per a #1, el pla B, si la Conselleria no recula, ha de ser una vaga indefinida de tots els docents de l'Estat per una reforma educativa d'estat per a 20 anys vista amb el consens de tota la comunitat educativa i amb la participació directa, efectiva i vinculant dels que més en saben: els docents.

Valoració:31menosmas
Per Pau, fa mes de 10 anys

Ànims companys, si no voleu fer vaga per raons econòmiques reals hi ha una Caixa de Resistència, informau-vos al blog de l'Assemblea de Docents. Cal estar units i plantar cara!

Valoració:30menosmas
Per Lluis C.H., fa mes de 10 anys

Si no es compleixen els serveis mínims, els docents podràn ser substituits. Alerta amb el que feis!

Valoració:-17menosmas
Per Que se mojen otros, fa mes de 10 anys

Yo no iré a la huelga. Demasiadas veces me he mojado ya por otros. No duraremos ni dos días, he de pagar una hipoteca y mantener a mi familia. Nadie ha caido en eso? En ninguna asamblea se ha dado respuesta.

Valoració:-1menosmas
Per Eli, fa mes de 10 anys

Hem de ser seriosos. Quant de temps podem estar sense cobrar el nostre sou? Una setmana? Dues? A jo el CUP no em solventa la papereta... Si aquesta vaga fracasa, que hi farem? Hi ha Plan B? Perque sembla que al Govern sí que n'hi ha...

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente