cielo claro
  • Màx: 22.63°
  • Mín: 13.08°
22°

Unió Obrera Balear acusa els sindicats majoritaris de "vendre's per un plat de llenties"

El sindicat Unió Obrera Balear ha acusat els sindicats majoritaris "STEI, CCOO i UGT d'haver-se venut, una altra vegada, per un plat de llenties", en relació als acords que han assolit avui amb la Conselleria d'Educació.

Fonts de l'esmentat sindicat expliquen que ara fa un any ja va passar això mateix. "Després d'anuncis de vaga a principis de curs, al final els sindicats domesticats es van vendre per un plat de llenties". La UOB afirma que d'aquesta "venuda imperdonable" n'ha estat conseqüència el curs 2012-2013, "on el PP ha massacrat el col·lectiu docent. Enguany se repeteix la jugada però amb una diferència abismal: aquesta vegada hi ha l'Assemblea de Docents", afirma aquest col·lectiu de professors en lluita.

De fet aquests troben que si avui el PP ha cedit 'in extremis' i ha convocat els sindicats a una reunió no ha estat gràcies a la "capacitat negociadora" de les centrals majoritàries, "sinó a les pressions i a la mobilització de l'Assemblea durant els mesos de juny, juliol i agost. L'STEI, CCOO i UGT, en comptes d'aprofitar aquesta pressió, s'han venut".

El sindicat recorda que rere la reunió "no hi ha retirada d'expedients ni de sancions. L'únic compromís del PP és fer via en la resolució", així com tampoc retirada del decret de llengües, just una comissió de seguiment. En el tema dels interins o les condicions laborals, UOB veu "molta palla i gens de gra".

"Mentrestant, l'espasa de Damocles de la LOMCE és una amenaça de mort per a l'escola pública, de qualitat i en català. Amb aquesta nova venuda imperdonable, Caldentey, Baos, Font i companyia, que han fet del sindicalisme una professió per evitar anar a fer feina a les aules, han donat ales als feixistes del PP per imposar la LOMCE d'una manera despietada", consideren a aquest sector de l'ensenyament illenc.

Tanmateix, afirmen que no tot està perdut: "afortunadament hi ha l'Assemblea de Docents, la Plataforma Crida, grups de professors preocupats, etc. Ara més que mai, cal recollir més de 4.000 signatures i plantar batalla al PP i als dirigents sindicals col·laboracionistes que, a canvi del seu benestar personal, venen els treballadors a qui diuen representar".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per afiliat a UOB, fa mes de 10 anys

Pere, per a la teva informació, dia 24 de maig de 2013 UOB va convocar (per cert sense el suport ni de CCOO ni d'UGT) una jornada de vaga que va ser un èxit de seguiment. A l'Informatiu Balear d'aquell dia trobaràs el document.
"A quién le importa...", t'hauries de llegir la Llei Orgànica de Llibertat Sindical. Ah, i repassa la Constitució!

Valoració:2menosmas
Per pere, fa mes de 10 anys

Jo encara esper que l'UOB convoqui una vaga general a Sa Nostra. Quina tropa! Anau davant la presó de Palma a defensa corruptes.

Valoració:-3menosmas
Per Aquí, en català!, fa mes de 10 anys

Que no ens imposin el bilingüisme també en aquest fòrum: deixem sense respondre ni valorar els comentaris en la llengua cooficial distinta del català o LEPE (Lengua Española Propia de España i del mundo mundial...). I si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí l'idioma foraster no és útil ni necessari.

Valoració:17menosmas
Per Joan, fa mes de 10 anys

La direcció de l'STEI no ha pogut frenar la convocatòria de Vaga indefinida.
Resultats de l'assemblea:

Vots a favor de la vaga indefinida: 132.
Votos a favor de la proposta de la direcció (vaga intermitent de dos dies a la setmana): 34 vots.

Valoració:15menosmas
Per A quién importa lo que dice la UOB, fa mes de 10 anys

No entiendo por qué un sindicato de la banca y sin ninguna representatividad entre el sector docente como la UOB se mete en estos berenjenales educativos. ¿Será por qué detrás de la UOB está el lobby per la independència, uno de los principales incitadores de la Assemblea de Docents y de la huelga indefinida?
He dicho.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente