algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 17°
17°

EU vol més recursos contra la pobresa

Esquerra Unida (EU) emplaça a les Administracions públiques a incrementar els recursos destinats a pal·liar l'augment de la pobresa, després que la memòria anual de Càritas Mallorca hagi certificat un increment de les desigualtats socials. La causa, segons la formació d'esquerres, és "una crisi-estafa que deixa cada vegada a més gent desemparada mentre que alguns desaprensius augmenten els seus ingressos aprofitant-se de la situació".

"Com diuen els responsables de Càritas", assenyala la formació que coordina Manel Carmona, "s'està constatant el deteriorament dels pilars del model social vigent fins ara, retallant els drets bàsics de la població i fent créixer el risc d'exclusió social dels col·lectius més pobres i la pobresa al carrer".

Segons recorda EU, Càritas Mallorca va atendre l'any passat un total de 9.500 persones, amb un augment considerable sobre anys anteriors. Bàsicament les ajudes de l'ONG van destinades a l'aportació d'aliments de primera necessitat, la qual cosa, segons EU, "evidencia que la fam és cada vegada més present a la nostra societat". Així mateix, els recursos van destinats a l'habitatge familiar que, segons el partit, "en contra del dret reconegut a la Constitució, esdevé un element d'especulació i de pràctiques abusives".

Davant aquesta situació, EU considera "intolerable el desinterès públic cap a les actuacions d'aquesta ONG que, en la pràctica, suposa el desinterès cap a les persones que ho estan passant malament, ja que no s'estan duent a terme accions públiques que puguin fer innecessària la tasca duta a terme per Càritas".

La formació també considera "imprescindible" la implicació de totes les institucions públiques "en la lluita contra la pobresa i la marginació social" i el suport d'aquelles organitzacions que, com en el cas de Càritas, "treballen activament per pal·liar el patiment de les persones que es troben amb més dificultats".

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.