algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

MÉS sol·licita que Marivent sigui per a ús cultural

Santiago i Alorda reclamen al Govern que el posi al servei dels ciutadans

21468
Fina Santiago i Antoni Alorda posen davant el palau.

MÉS ha presentat una proposició no de llei registrada al Parlament en la qual insta el Govern balear a reconsiderar l'ús actual de Marivent com a residència privada de la família reial espanyola. Els diputats de la coalició econacionalista Fina Santiago i Antoni Alorda reclamaren la necessitat de canviar l'ús del recinte per posar-lo un altre cop al servei dels ciutadans com a seu cultural i artística.

Alorda afirmà que "en aquest moment ha d'haver-hi una reconsideració de l'ús de Marivent per motius socials, econòmics i també polítics que afecten la Corona i la família reial". I afegí que el 1973 la Diputació va cedir l'ús del palau als aleshores prínceps Joan Carles i Sofia. De llavors ençà, digué, el seu ús "s'ha destinat íntegrament a la residència privada, bàsicament una residència d'estiu de la família reial espanyola. S'ha de reconsiderar".

Per Alorda, el fet que "el Govern balear continuï pagant més d'un milió i mig d'euros cada any per aquesta residència privada que només s'utilitza uns dies a l'any ens sembla absurd".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per bernadet, fa mes de 11 anys

Bona manera de començar. Això és el que ens espera del nou partit? Fer propostes "frikis"?

Valoració:-3menosmas
Per Pa negre, fa mes de 11 anys

Dir "Lumbreras" veigent com escrius sa teva llengua no te dona molta credibilitat.
Apart de que sa teva resposta (molt poc reflexionada) confirma del tot, però del tot, el meu escrit.
Els teus nets pensaran el mateix.
PD: Els turistes que tenen pasta compren cases a Mallorca i els nostres nets (els teus i meus) lis faran de majordoms. Vaja gràcia, no?

Valoració:-1menosmas
Per Joan, fa mes de 11 anys

Querido PA NEGRE,no todoa los turistas son de alpargata y mochila yo me refiero a los turistas de alto poder adquisitivo ,que son los que dejan "dinerito" y ensucian menos .Lumbreras.

Valoració:-1menosmas
Per joanet, fa mes de 11 anys

Com sempre, na Fina i en Toni Alorda oportunistes, que cal fer per no fer feina com la resta de mortals.

Valoració:-5menosmas
Per Ciutadà, fa mes de 11 anys

@pep, tu trobes que es bo que la Familia Reial pugui passar llargs mesos de vacances d'estiu a tot inclòs en un palau que annualment ens costa milions d'euros de mantenir als ILLENCS? jo no he votat mai a la família reial ni al rei com a cap d'estat. a més a més, l'anterior propietari del palau va cedir-lo al poble de Mallorca per tal de que fos per a l'ús del poble i no d'una família privilegiada.

Valoració:6menosmas
Per pep, fa mes de 11 anys

Es bo per Mallorca, que el cap de L Estat, sigui la familia Reial o El president de la Repubica passi aquí, els estius. No entendre aixó, es esser un fanatic.

Valoració:-6menosmas
Per emigrante, fa mes de 11 anys

Muy bien ... para uso cultural.
Que tal poner la sede de la OCB en Marivent?

Valoració:-1menosmas
Per Pa negre, fa mes de 11 anys

@Joan:
El major reclam d'aquesta illa no són els Reis. Són les seves platges i el clima, apart de l'acohol i sa festa. Als guiris de s'Arenal, Magalluf, Alcúdia, etc... lis és igual si hi ha el Rei o el qui sigui. Una altra cosa és que a sa gent de sa jet-set lis moli el rotllo. Però és un petit grup de gent que només miren pels seus interessos, que no pas pels interessos de s'Illa.
A més, actualment la imatge de la familia Real no és precisament de lo milloret a nivell de marketing.
Pensa que el turisme va començar als anys 40 i no hi havia cap Rei. I sa gent venia, es feien hotels, bla, bla, bla... i seguirà havent-ne encara que hi haguès una República.
Sa teva teoria és una mica fluixa.
De totes maneres, d'aquí 100 anys Mallorca tindrà un clima desèrtic, possiblement amb temparatures de 42-43ºC. Dubt molt, que encara que hi hagi Familia Real en aquell temps sa gent vingui a Mallorca a estiujar. De fet, no hi haurà molta gent. I crec que serà lo millor per Mallorca, perquè els humans l'hem tractada molt malament.
Si creus que el què t'estic diguent no té sentit, allà tu. Però segur que els nostres nets entendran millor aquesta explicació.
PD: Quin sentit té fer de Marivent un espai cultural si desprès no hi ha doblers per a fer-hi activitats?... Pos per exemple el Baluard, enguany lis donen 250 000 euros i amb això només cobreixen el manteniment de l'espai, però no lis donarà per a fer activitats.
No sé, per a fer Cultura no se necessiten Palaus, es necessiten altres coses.
La proposta em sembla una mica complicada.

Valoració:2menosmas
Per Marivent és nostro, fa mes de 11 anys

Almancoi Saridakis , el va deixar en herència als ciutadàns de Mallorca, però el Consell ens el en va prendre per donar-lo a la familia reial.

Valoració:5menosmas
Per Català de Mallorca, fa mes de 11 anys

Resulta curiós que el govern de les illes que més doblers va destinar al pressupost de l'hotelet dels borbons, fos justament el del que ells formaven part. Això a ca nostra se diu pujar al carro quan convé.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente