algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Foment negociarà amb les aerolínies perquè abaixin preus

La ministra Ana Pastor comparegué ahir a Fitur al costat de Bauzá i garantí que es mantindrà el descompte del 50% “amb les condicions actuals”

21562
El diputat Rogelio Araújo, la ministra Pastor i el president Bauzá amb el batle de Fornalutx, Joan Albertí. | J.S.

El Ministeri de Foment es reunirà el pròxim 5 de febrer amb les aerolínies que operen les connexions de les Canàries, les Balears, Ceuta i Melilla per tractar d'acordar una moderació de preus als bitllets després de detectar que un mateix trajecte pot costar fins a dotze vegades més. Així ho anuncià ahir la ministra Ana Pastor en declaracions als periodistes a la fira turística Fitur, que es du a terme a Madrid. A més, garantí que es mantindrà el descompte del 50% per als residents "amb les condicions actuals", de manera que descartà que es fixi cap sòtil a la tarifa bonificable.

La titular de Foment, que visità l'estand balear i comparegué al costat del president Bauzá, assegurà que l'objectiu del Govern central és que hi hagi una "moderació en els preus". En aquest sentit, lamentà que les distorsions en les tarifes "afecten la butxaca dels ciutadans de les illes, Ceuta i Melilla, i la butxaca de la subvenció pública, que és de tots els ciutadans de l'Estat".

"El nostre objectiu, encara que és un mercat lliure, és que quan hi ha trajectes que en una majoria funcionen amb una subvenció pública, lògicament nosaltres hem d'arribar a acords amb les companyies perquè moderin aquestes diferències, que no són de rebut", digué Ana Pastor. "Hem de ser capaços d'arribar a acords", hi insistí. La ministra assenyalà que l'Observatori de Preus del seu Ministeri està corroborant les denúncies de ciutadans dels territoris no peninsulars d'increments de preus de fins a vuit o dotze vegades més cars.

En tot cas, deixà clar que el seu departament treballa perquè la subvenció del 50% als residents no peninsulars, malgrat la crisi, "sigui un dret que estam garantint". A més, fou contundent a l'hora d'assegurar que no s'establiran sòtils a la bonificació.

Mentrestant, els diputats populars al Congrés de les illes, Ceuta i Melilla iniciaren una ronda de reunions per seguir de prop aquesta qüestió. El balear Miquel Ramis explicà que l'objectiu és fer un seguiment al Ministeri de Foment sobre totes les actuacions sobre el descompte de resident.

D'altra banda i malgrat la contundència de les paraules de la ministra, sobtaren les declaracions d'ahir a la Cadena Ser del subsecretari del Ministeri de Turisme, Enrique Hernández. Assegurà que el Govern central estudiava establir preus màxims a l'hora d'aplicar la bonificació. Sobre això, avançà que els topalls es fixarien en funció de l'origen i la destinació, és a dir, el quilometratge, i es tindrien en compte tres punts en el cas de Balears: est, oest i Madrid. Aquest diari va intentar contactar amb el Ministeri de Turisme, però no rebé cap contestació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per PEP, fa mes de 11 anys

Tot aixo es una presa de pel, avui mateix, FOMENTO, ha pujat les taxes aeroportuaries. Es a dir
aquest 50 pc. ens sortirá car.

Valoració:0menosmas
Per Z, fa mes de 11 anys


NI TU HO CREUS.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente