cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
18°

Rectora de la UIB: “Vivim una mica sota mínims”

L’aportació econòmica del Govern a la Universitat ha davallat un 21% en quatre anys

La rectora de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Montserrat Casas, assegurà que "vivim una mica sota mínims i això té una vida mitjana". Així va descriure Casas la situació que està patint la UIB, després de quatre anys de retallades continuades que els han obligat a prescindir de part del personal.

La rectora confirmà que en els pròxims pressuposts de la CAIB, la UIB tampoc no en surt ben parada i la rebaixa de l'aportació del Govern a la institució arribarà el 2013 a un 21%. Així ho detallà Casas, després de llegir el comunicat conjunt dels rectors i rectores de les 50 universitats públiques espanyoles. En el text, aprovat per la CRUE (Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles), asseguren que la disminució dels pressuposts generals de l'Estat per a 2013 d'un "18% en Educació Superior i d'un 80% en les despeses no financeres en R+D+I" suposa un deteriorament "irreparable del sistema de R+D+I" que, juntament amb la congelació de les plantilles de recursos humans, "durà el nostre país a la pèrdua del tren del desenvolupament tecnològic i hipotecarà la investigació i els majors avanços en la frontera del coneixement".

És per això que la rectora demanà que "l'educació superior, la investigació, el desenvolupament i la innovació siguin considerats com una inversió i no com una despesa". Afegí que tinguin un finançament públic "suficient i sostenible i s'enforteixi l'autonomia universitària perquè puguin diversificar les seves fonts d'ingressos sense obstacles". De moment, la rectora no ha decidit prescindir de cap estudi, si bé alertà que les tutoritzacions se'n veuran afectades.

El director general d'Universitats, Recerca i Transferència del Coneixement, Miquel Deyá, apuntà que "no entraré amb més polèmiques amb la rectora i em centraré a exposar fets". Segons Deyá, "el Govern ha intentat minimitzar les retallades que vénen per la situació financera". És per això que Deyá recordà que en el temps que fa que és al capdavant d'Universitats "s'han desbloquejat els 5,5 milions d'euros per construir l'escola de doctorat, s'aprovarà una llei per donar un tractament urbanístic al Campus i hem igualat i fins i tot incrementat les beques predoctorals que es donen". El director general també digué que "hem aportat 150.000 euros per a l'estudi de relacions laborals, que el Pacte no posà en marxa, i hem aportat més ajudes per formar el professorat d'Eivissa i Menorca".

Bauzá i el català

Sobre les paraules del president de l'Executiu, José Ramón Bauzá, que el castellà ha de ser també present a la UIB, com ho és a la resta d'etapes educatives, la rectora es va limitar a recordar que la UIB és la màxima institució consultiva en matèria lingüística a la Comunitat. És per això que assenyalà que "continuarem complint amb la normalització lingüística".

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Què???, fa mes de 10 anys

Sota mínims???? Idò despatxa tots els enxufats/des que no foten ni brot a les secretaries i veuràs que el negoci et va millor.

Valoració:-5menosmas
Per mallorquinarro, fa mes de 10 anys

uib màxima institució de la llengua?idò pes pp i sobretot es conseller ultradretà gornés la màxima institució en matèria lingüística són el sirculo balear i es pp fatxa de maó-mahón.

Valoració:5menosmas
Per Crítc, fa mes de 10 anys

Sembla que el que volen és que només els fills dels poderosos siguin l'èlit cultural del país, formada en universitats privades, mentre la majoria dels ciutadans es converteixen en pobres i els seus fills en futura mà d'obra inculta i barata..... Aquest és el gran país que volen construir a base de banderetes, centralisme i incultura, mentre volen donar lliçons de tolerància i democràcia.....

Valoració:14menosmas
Per Mascarat, fa mes de 10 anys

Perdrà el tren, el tramvia, l'AVE i la camiona, però això no és nou, el "que inventen ellos" segueix vigent i la Universitat és ben evident que és una llosa per als actuals governants, sobretot perquè no poden controlar-la.

Valoració:16menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente