muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 9.59°
13°

“L’assemblea no és de polítics ni sindicats, sinó dels ciutadans”

Promotors de l’assemblea sobiranista defensen que es tracta d’un moviment exclusivament ciutadà, independent dels partits polítics. La trobada és avui a les 18.00 hores al monestir de la Real

23886
Estampa de la gran marxa convocada per l’ANC a Barcelona. | Reuters

Destacats promotors de l'assemblea sobiranista reivindicaren ahir públicament la separació entre la futura entitat i les partits polítics. I ho feren tant des de Palma com des de Barcelona.

Concretament, la Comissió per al País Valencià i les Illes de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) reconegué "la importància que la societat de les Illes hagi emprès un camí de dinamització de l'espai independentista amb caràcter unitari i transversal".

Ara bé, matisaren clarament que si l'ANC ha tingut un caràcter unitari, segons la seva experiència, "ha estat pel fet que s'ha fonamentat en l'adscripció dels seus membres a títol individual, independentment dels partits i col·lectius polítics als quals poguessin pertànyer alguns dels seus membres".

Així mateix, des de l'ANC puntualitzaren haver nascut "amb la voluntat de mantenir-se independents dels partits polítics i de no participar com a tal en cap contesa electoral". Tant és així que els seus càrrecs representatius i organitzatius són incompatibles amb els càrrecs representatius en partits i/o en institucions polítiques.

Aquesta crida a la participació de persones a títol individual, i no com a representants de formacions polítiques, també es va veure reforçada des de Palma. Alguns dels promotors de la trobada, de fet, varen remarcar que la convocatòria és estrictament individual. "Ni partits ni sindicats", clamaren amb rotunditat.

Contactes dels partits

En tot cas, és conegut que les formacions polítiques han mantingut contactes a diverses bandes, a fi d'anar perfilant uns mínims comuns. I sobretot, per cridar la seva militància a participar en la constitució de l'assemblea, sempre a títol personal.

Tant és així que almanco tres partits polítics de les Illes ja han debatut internament el seu posicionament envers la creació d'aquesta plataforma. I té llum verda, inicialment, de les tres formacions.

Pel que fa a Convergència per les Illes, resulta difícil que les seves bases o simpatitzants d'espectre ideològic s'adhereixin a una plataforma orgànicament vinculada a l'AN del Principat.

La direcció de CxI, a més a més, ja confirmà despús-ahir que no prendran part de qualsevol projecte que no tingui les Illes Balears com a subjecte polític exclusiu.

En tot cas, i indepedentment de qui hi comparegui, la trobada per a la creació de l'assemblea sobiranista té lloc avui al monestir de la Real (18 hores).

I serà ara quan se n'hagin de debatre els punts calents:entitat vinculada al Principat o exclusivament balear? De Mallorca o de totes les Illes? Només nacionalista o també independentista?

Un destacat dirigent nacionalista comentava ahir: "És clar que hi ha voluntats divergents i l'equilibriri no serà senzill". Tot i així, matisava: "Però és evident que l'assemblea serà allò que decideixi la gent que vagi a les trobades. No hi ha d'haver dirigents a la foto".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Mallorquín, fa mes de 11 anys

Visca Mallorca lliure des feixisme pancatalanista!!

Valoració:-17menosmas
Per Concís, fa mes de 11 anys

Idò canvi de caretos. Que els caretos es repeteixen. Són de polítics i sindicalistes.

Valoració:0menosmas
Per sa nació, fa mes de 11 anys

mos cal menester sa unitat nacional, assolir sa independència, d'una volta per totes, convertir-nos en un estat de manera descentralitzat al servei de sa ciutadania, per açò cal que es Principat encara que s'alliberi més aviat, cal que no mos oblidi i continuï lluitant per aconseguir s'alliberament de sa resta nació catalana

VISCA CATALUNYA LLIURE, TOTA SA NACIÓ PLENA

Valoració:24menosmas
Per Tomeu Vidal, fa mes de 11 anys

Mallorca i ses Balears hem de menester un estat balear lliure associat a Catalunya
Visca sa República de ses Illes Balears!

Valoració:0menosmas
Per Joan Gabriel Mora, fa mes de 11 anys

La manifestació de l'Onze de Setembre ens ha demostrat que els ciutadans podem esser els protagonistes del nostre futur i sobretot que podem decidir quin ha de ser aquest futur. Que s'escampi per les Illes aquest moviment ciutadà. Que sigui transversal. Que hi participin polítics però només a títol individual. I que l'única ideologia sigui l'amor a la terra i la voluntat de llegar a les generacions futures un país ric, culte i orgullós del seu patrimoni. Un país lliure on els ciutadans tendran a les mans tots els instruments necessaris per a la seva prosperitat tant individual com col·lectiva.

Valoració:11menosmas
Per INTERESSA, fa mes de 11 anys

M'agradaria poder assistir-hi, no pot ser una hora més avinent per a més gent?

Valoració:8menosmas
Per jordi, fa mes de 11 anys

comencem be ... a les 18:00 quan sols hi poden anar els polítics alliberats i els funcionaris ...

si teniu a bé fer reunions a un horari normal on la gent que treballa a l'empresa privada hi pugui anar, segurament les aportacions seran molt més plurals i tots guanyarem !

Valoració:17menosmas
Per Aquí, en català!, fa mes de 11 anys

Que no ens imposin el bilingüisme també en aquest fòrum: deixem sense respondre ni valorar els comentaris en espanyol. I si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí el castellà no és útil ni necessari.

Valoració:12menosmas
Per nene, fa mes de 11 anys

YO TAMBIEN ME QUIERO SEPARAR....DE CATALUÑA

Valoració:0menosmas
Per Cabrit, fa mes de 11 anys

Aquest titular és tan ridicul com sensacionalista. Això no s´ho creuen ni ells.

Valoració:-17menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente