algo de nubes
  • Màx: 19.12°
  • Mín: 13.93°
19°

El Govern podria fer més ajustos si Madrid no rectifica

El president Bauzá ja es desplaçà ahir vespre a la capital de l’Estat, on Rajoy convocà els barons del PP a Génova

23792
Rajoy i Bauzá, el mes de març passat al Consolat en el marc d’una trobada a Palma del PP europeu. | T. AYUGA

La destralada que representen per a Balears els Pressuposts Generals de l'Estat (PGE) tindran conseqüències en els comptes autonòmics. Així ho confirmaren ahir des de Vicepresidència econòmica, departament que s'encarrega de l'elaboració dels pressuposts de les Illes. "Els comptes de la Comunitat per a 2013 encara s'elaboren, però la retallada dels PGE els afectaran", asseguraren les mateixes fonts, que indicaren que encara no se sap com ni en quina mesura.

De tota manera, des del departament que dirigeix Josep Ignasi Aguiló confien que la xifra final que rebrà Balears de l'Estat es modifiqui, ja que, si no, "s'hauran de fer més ajustos". Això implica apujar impostos per obtenir més ingressos i/o reduir despesa.

El vicepresident Aguiló no té previst viatjar avui a Madrid, on el president Bauzá ja hi és des d'anit. En tot cas, des de Vicepresidència no descarten una reunió amb el ministre d'Hisenda, Crstóbal Montoro, per tractar aquesta qüestió. "Cada dia parlam amb Madrid", advertiren.

La feina, però, l'ha de fer avui el president Bauzá. Ahir vespre ja es reuní amb Mariano Rajoy, Javier Arenas i María Dolores de Cospedal. El president dels populars cità a Génova els barons del PP per preparar la Conferència de presidents autonòmics d'avui.

"Tancar files"

L'objectiu de la trobada d'ahir vespre era principalment tancar files i apropar actituds davant la cita autonòmica d'avui, que tindrà lloc al Senat, després de les crítiques d'alguns barons del PP contra el projecte de Pressuposts Generals de l'Estat per a 2013. A banda de Bauzá, Alberto Fabra (País Valencià) i Luisa Fernanda Rudi (Aragó) es mostraren molestos amb els comptes estatals.

A més, Rajoy va exposar als seus les línies generals del missatge que llançarà avui a la Conferència de presidents. Ja va avançar que posarà èmfasi en la necessitat que totes les institucions estiguin a l'altura de les seves responsabilitats i compleixin l'objectiu de dèficit.

En la reunió que Rajoy va mantenir amb els seus el 30 de juliol a Génova, un dia abans del Consell de Política Fiscal i Financera, els presidents autonòmics del PP varen mostrar el seu "compromís" amb l'"agenda reformista" que ha posat en marxa l'Executiu central per sortir de la crisi, com també amb la reducció del dèficit públic. Així mateix, es varen comprometre a reduir diputats autonòmics i a treure òrgans duplicats en l'àmbit estatal. Bauzá no fou cap excepció i ara cal esperar si avui també aplaudirà els arguments i les directrius de l'Estat o si s'hi rebel·larà, com va anunciar diumenge.

Sobre això, cal tenir en compte que fonts properes a Bauzá ja avisaren ahir que la Conferència d'avui "no és l'escenari per reclamar una rectificació dels pressuposts". Explicaren que aquesta reivindicació s'ha de fer al Consell de Política Fiscal i Financera, malgrat que, de moment, no s'ha convocat.

Pel que fa a la reunió d'avui, Rajoy serà el primer a intervenir-hi i pronunciarà un discurs sobre la situació econòmica de l'Estat i el futur de la UE. Està previst que recalqui la necessitat que totes les institucions estiguin a l'altura en el compliment de l'objectiu de dèficit. Rajoy hi estarà acompanyat per la seva vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, i pel ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, que exerceix de secretari de la Conferència.

Després de la intervenció del cap de l'Executiu, es produiran les de tots els presidents autonòmics, durant poc més de deu minuts cada un i per ordre d'antiguitat dels estatuts d'autonomia. L'encontre serà a porta tancada i és previst que Bauzá comparegui davant els mitjans a les 17 hores.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Elisa, fa mes de 11 anys

Que suprimeixi alts càrrecs nomenats a dit i s'abaixi el sou ell, per començar.

Valoració:0menosmas
Per Rafel, fa mes de 11 anys

En Bauzá no és un baró del PP: és un llepaculs d'en Rajoi, que no és el mateix.

Valoració:0menosmas
Per Ciutada, fa mes de 11 anys

Fins quan continuarem acotant el capet???

Valoració:2menosmas
Per Xim, fa mes de 11 anys

1r ajust: Dimissió!

Valoració:9menosmas
Per Concició Màxima, fa mes de 11 anys

INJUSTÍCIA.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente