algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.91°
15°

La jutgessa no veu delicte en els fets de Bunyola, sinó una manifestació

Demana al Ministeri Fiscal que indiqui si vol continuar la investigació o si troba que cal incoar un judici de faltes

23918
Algunes veus han criticat “un excés de brutalitat” en la manera com la Guàrdia Civil detingué els joves. | ULTIMA HORA

La jutgessa que investiga els incidents que es registraren a Bunyola el 28 de maig passat arran de la visita (anunciada, perquè no hi arribà a posar els peus) de José Ramón Bauzá no veu indicis de delicte en l'actuació dels quatre joves que la Guàrdia Civil detingué i que varen acabar passant la nit al quarter del Pont d'Inca, sinó una manifestació.

En una providència dictada dimecres passat, la titular del Jutjat d'Instrucció número 12 de Palma, María del Carmen González Miró, fa saber que de les investigacions judicials efectuades fins aleshores (atestat de la Policia, declaracions dels imputats i de l'agent lesionat, oficis i proves documentals) "no apareixen indicis que es cometés un delicte de desordre públic de l'article 557 del Codi Penal". Això no obstant, la magistrada admet que els fets, "sense perjudici d'ulterior qualificació, puguin constituir resistència o falta de respecte a l'autoritat i falta de lesions".

Per aquests motius, demana al Ministeri Fiscal que comuniqui si considera que cal continuar la investigació judicial (i en cas que sí, que especifiqui com) o si, per contra, estima que cal incoar un judici de faltes, "o el que procedeixi".

Dret a manifestació

La magistrada indica que la manifestació va tenir lloc a la via pública, que no es produïren lesions a les persones o danys als béns i que no es va obstaculitzar, de manera significativa i duradera, la circulació. Tampoc no "es creà perillositat concreta i rellevant, i per tant no es cometé cap de les accions previstes en l'article 557".

Així mateix, la jutgessa argumenta legalment el dret de manifestació. Cita alguns articles de la Constitució espanyola i del Conveni Europeu i, fins i tot, fa referència a una sentència del Tribunal europeu de Drets Humans. La magistrada subratlla, en resum, la importància del dret a manifestació en una democràcia, en un estat de dret.

Dia 28 de maig, el president del Govern, en el marc d'aquella roda de trobades que feia amb els comitès locals del PP, havia d'anar a Bunyola. Assabentats de la visita, prop de 400 persones l'esperaven, a la plaça, per manifestar-li el seu rebuig. Els incidents es registraren prop de l'estació, quan alguns manifestants, sembla, s'assegueren a la calçada. Aleshores, un grup d'elit de la Guàrdia Civil, vingut expressament del País Valencià, arrestà quatre joves independentistes i se'ls emportà al quarter del Pont d'Inca. Diferents partits han qualificat les detencions "d'arbitràries" i "polítiques". També se n'ha criticat "un excés de brutalitat". Cal afegir que els detinguts (i altres joves) han rebut multes de 5.000 euros de la Delegació del Govern.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Josep Miquel, fa mes de 11 anys

Si no demostren que per actes del PP privats ha pagat el PP amb factures s'els podria denunciar per malversament, no es pot pagar amb dobbers públics actes privats de partit, es como perque cada vegada que surti la guardia pretoriana del que es pensa que es el César (es un mindundi sensa cap dignitat personal i política) a actes privats li demanem els ciutadas qui ho paga si ell o el partit o tots.
Lo millor que els cuatre taradets que poc menys acusaven a aquesta gent de terrorisme de carrer hauran de callar i baixar el cap, no poden anar pel carrer cara alta, clar que com que no tenen la mes minima vergonya, seguirant fent l'ase com de costum

Valoració:11menosmas
Per FELICITATS, fa mes de 11 anys

ENCARA QUEDA QUALQÚ AMB SENY PER APLICAR LA JUSTICIA MALGRAT LES PRESSIONS.

Valoració:13menosmas
Per tomeu, fa mes de 11 anys

Ara que està de moda que els polítics miren, o fan creure que miren, per reduir despeses innecessàries, aquest article els hauria de fer reflexionar per adonar-se de manera seriosa per on es perden molts de doblers. Muntar aquests desplegaments policials vinguts de fora per frenar, detindre o acovardir a uns manifestants legítims és una gran tudadissa de doblers públics i una vergonya.

Valoració:29menosmas
Per BUNYOLA NO ERA IRAK, fa mes de 11 anys

Les mentides de Bunyola, poc a poc retraten la guardia civil, el delegat de govern i en Bauzá.. Ara que el jutjat no veu ni hi troba cap delicte, que toca ¿denunciar la guardia civil, en Rodriguez i en Bauzá?, I sense cap dubte fer comptes del cost de les vacançes del grup d'elite de la guardia civil valenciana (billets d'avió i/o vaixell, transport de vehicles, hotels, benzines, dietes), que ha costat als habitants de les illes la guardia privada den KóseRamon?.

Valoració:11menosmas
Per rater, fa mes de 11 anys

Ell PP va perdent tots els judicis que ha montat contra el poble.
La justicia li lleva la raó a Felanitx, Bunyola, ...
Haurà de ser el poble qui els faci fora de les institucions.

Valoració:50menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente