algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

El Govern comença a cobrar avui per aparcar a Son Espases enmig de protestes

La Junta de personal de l’hospital ha convocat manifestacions a les 7.30 i a les 14.30 hores, contradient així les ordres de la Delegació del Govern

El Govern comença a cobrar des d'avui per aparcar a l'hospital de Son Espases enmig de protestes, prohibicions i greus deficiències estructurals.

La Junta de personal de l'hospital -UGT, CCOO, USAE, STEI-i, CSIF i Cemsatse- ha convocat per a avui dues protestes -a les 7.30 i a les 14.30 hores- enmig de la prohibició expressa de la Delegació del Govern que es manifestin en aquestes franges horàries i que surtin del recinte sanitari. Ahir, a través d'una nota de premsa, la delegada del Govern, Teresa Palmer, recordà que les hores aprovades per dur a terme les protestes són les 8.30 i les 15.30 hores i afegí que no es permet que es facin fora del recinte, perquè en anteriors mobilitzacions els talls del trànsit "provocaren retencions de 2-3 quilòmetres". Palmer al·legà que, "en cas de caos circulatori, podrien veure-se'n afectats serveis d'emergències propis del centre".

Els sindicats, que també han convocat protestes per a demà i divendres, tenen previst sortir fora del recinte i anar fins a Son Pacs per mostrar el desacord amb aquesta nova mesura recaptatòria que afectarà els usuaris, a part dels 4.000 treballadors que no puguin accedir a una de les 930 places gratuïtes.

A més a més, els sindicats denuncien, des d'abans que es posàs en marxa el cobrament del pàrquing, que hi ha greus deficiències i problemes estructurals que hi han provocat una dotzena d'incidents. Alguns dels problemes són: quan plou, s'acumula una gran quantitat d'aigua en algunes zones de l'aparcament i també a l'ascensor;no hi ha cap rampa per si l'ascensor es fa malbé; el terra patina i les columnes generen problemes per moure's amb seguretat per dins el recinte.

D'altra banda, la responsable de Salut d'UGT, Aurora López, assegurà que "dissabte passat se n'abaixà la barrera per provar si hi hauria algun problema i se'n col·lapsà l'entrada". Si bé des de l'hospital apuntaren que sí que s'han fet proves, però que en cap moment no tenen constància que s'hi hagi produït cap problema.

Des de Satse també criticaren que la data escollida per posar en marxa el pagament del pàrquing "en ple mes de vacances no és casualitat". Segons el sindicat, "els problemes estructurals que pateix el pàrquing es volen maquillar posant en marxa aquesta mesura en un moment de poca activitat laboral i circulatòria".

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.