cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 23°
27°

El Consell convoca els ajuts per a revistes, rètols i etiquetatge en català

La partida total per aquests usos ascendeix a 168.000 euros

El Consell de Mallorca ha publicat avui la convocatòria de subvencions per a normalització lingüística d'aquest any, que suposa la concessió d'ajuts per 168.000 euros per a l'edició de revistes, almanacs, retolació, etiquetatge, cartes de restaurant, pàgines web i portals d'internet en català.

Per a les revistes i almanacs en català es podran presentar sol·licituds fins al 8 d'agost i per a retolació, etiquetat, material imprès, cartes de restaurant, pàgines web i portals d'internet fins al 9 de setembre, segons determina la convocatòria publicada en el BOIB.

Se subvencionaran activitats realitzades des de l'1 de novembre de 2010 al 31 d'octubre de 2011, entre elles la publicació de revistes -en format paper o digitals-; l'edició d'almanacs o pronòstics, retolació, etiquetatge, edició de material imprès, cartes de restaurants i pàgines web i portals, tot això en català.

Per a les revistes, la subvenció oscil·larà entre un mínim de 150 euros i un màxim de 3.600; per a almanacs l'ajuda serà del 20% del cost total d'impressió, fins un màxim de 1.200 euros, i en retolació del 30% del pressupost, fins un màxim de 400 euros per peça o 1.200 euros per empresa.

Quant a l'etiquetatge, se subvenciona el 30% del cost total fins un màxim de 900 euros per producte i de 2.300 per empresa; per a material imprès, també el 30% del pressupost, fins un màxim de 250 euros per concepte i 900 per sol·licitant, i per a les cartes de restaurants es concedirà el 60% del pressupost, fins un màxim de 400 euros per carta i de 700 per companyia.

Per a pàgines web i portals la subvenció serà del 30% del pressupost, fins un màxim de 700 euros per pàgina i de 1.400 per empresa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pedro, fa mes de 12 anys

Intelbook no sólo de pan vive el hombre

Valoració:1menosmas
Per IntelBook, fa mes de 12 anys

@Joan Per això, com ja t'he dit abans, estic totalment oposat a la intervenció estatal en el mercat (llegit "Economia en una lección" de Hazzlit, disponible gratuïtament a la seva plana de Viquipèdia). L'Estat espanyol fica els nassos, l'Estat català també... doncs passa el que passa, que apart de l'esquizofrènia lingüística tenim 5 milions d'aturats.

Aquesta ajuda no serveix de res, saps que sempre terminen per malbaratar-se en "bajanades". 168.000€ d'IMPOSTos (d'imposició) llevats als consumidors i empresaris que podien haver invertit en coses millors (els contribuents clar).

Valoració:-3menosmas
Per emigrante, fa mes de 12 anys

Joan: si tus fuentes son la plataforma por la lengua, entonces son bastante lógicos tus comentarios.

Valoració:3menosmas
Per Joan, fa mes de 12 anys

abans de que comencin a sortir les veus de sempre dient les bajanades de que els ajuts per la llengua catalana son imposicions, i bla bla bla, potser tota aquesta gent haura de saber que la llengua castellana està absolutament legislada en tot els sentits per als que van els ajuts a la llengua catalana (retolació, etiquetatge, etc...), i per tant s'obliga a l'empresari a usar la llengua castellana, sempre; en aquest sentit existeixen més de 500 lleis, disposcions, normatives, etc..., que obliguen a l'ús de la llengua castellana sí o sí.

http://www.plataforma-llengua.cat/media/assets/1583/500_lleis_que_imposen_el_castell__des_2009_DEF.pdf

http://plataforma-llengua.cat/media/assets/1720/lleis_etiquetatge_castell__des_2010.pdf

http://www.plataforma-llengua.cat/media/assets/1580/L_anomalia_ling__stica_espanyola_feb_2010_DEF.pdf

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente