algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
24°

Els indignats resistiran a la plaça d'Islàndia ara “més que mai”

El moviment no posa data per deixar l'acampada i afirma que el resultat de les eleccions revela que la lluita s'ha de fer des de fora

125954

El moviment continuarà les concentracions i l'ocupació de la plaça d'Espanya de manera ininterrompuda i sense data.

El moviment 15-M resistirà a la plaça d'Islàndia sense cap termini definit. A diferència de l'assemblea de la Puerta del Sol de Madrid, que acordà estar-hi una setmana més, els indignats de Palma decidiren, amb el vot entusiasta i unànime dels ciutadans que assistiren a l'assemblea, continuar-hi ara "més que mai", sense que es parlàs de cap data de possible de finalització. El moviment puntualitzà ahir que els resultats de les eleccions no és el que més els preocupa. "És una oportunitat per començar a enfortir aquesta lluita contra el capital des de fora. És una lliçó sobre el fet que alguna cosa falla en el discurs tradicional dels partits convencionals propers a la socialdemocràcia", apuntava Borja, un dels anònims.

"El que ens preocupa, com hem repetit una vegada i una altra, malgrat que n'hi hagi molts que no ho vulguin escoltar ni entendre, és l'absència de democràcia real, l'abús dels poderosos que sotmeten els més dèbils i les minories, la falta de justícia distributiva, la substitució dels valors més elevats per contravalors com l'afany de riquesa i poder, la corrupció de les institucions i organismes que haurien de vetlar per tothom, i tantes i tantes altres coses que estan dites i escrites", manifestava el moviment mitjançant un comunicat que difongueren ahir. El missatge afegia: "Aquestes són les coses que de veritat ens preocupen. Per tot això, seguim a les nostres petites (o no tan petites) ciutats resistint. L'esperit del 15-M s'estén i no s'apagarà, governi qui governi, mentre no canviïn les coses veritablement importants. Resistirem!".

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Joan Viudès, fa mes de 11 anys

Plaça d'Islàndia???. De què aneu???. Canviar per canviar el nom a la plaça, proposeu el de plaça del Rei En Jaume I, que va arribar l'any 1229, molt abans que els fills de la nació que porta el seu nom. Però bé, què es pot esperar d'un diari que pertany a un grup editorial que regala l'ABC tots els dies?? I a aquests indignats, content em teniu. Si haguéssiu anat a votar...

Valoració:-1menosmas
Per Rafa, fa mes de 11 anys

Algunos hacen apología abierta del infantilismo, y otros hacen apología abierta del enanismo mental. Hay gente pa tó.

Valoració:1menosmas
Per Dissidents, fa mes de 11 anys

Només la lluita paga. És l'hora del combat i no d'escoltar a les sangoneres del règim.

Valoració:-1menosmas
Per Es Jai de sa Barraqueta, fa mes de 11 anys

Haurien de resistir al manco quatre anys i a més fer-ho per obligació, amb la seva actitud de perro-flautas ens han encolomat al PP durant aquest temps. Magnífic "rasteros" a veure quina alternativa assablearia donau ara a un PP que se surt de per tot de bé que li va!

Valoració:-1menosmas
Per Indignat, fa mes de 11 anys

Xim, totalment d'acord en que som una minoria, ha quedat ben patent en els resultats electorals.

IntelBook, no crec que sigui infantilisme, simpelment sa gent ha sortit al carrer per dir que ja n'hi ha prou, que no som titelles (o al manco no ho volem ser) i que ses coses haurien de canviar. Evidentment no tenim solucions per a tot però hi ha gent amb propostes molt interessants i que podrien ser escoltades. No tot ha de ser fer duros, hi ha moltes maneres de plantejar una societat que funcioni, que pugui ser autosuficient. Pentura no permetria segons quins luxes però aquest seria el preu de que tothom pogués tenir un ca seva, menjar i educació.

Valoració:-1menosmas
Per IntelBook, fa mes de 11 anys

Penso que aquesta "revolució" és un exemple d'apologia oberta del infantilisme, estadi final d'una societat que renuncia a pensar. Es necessiten objectius concrets i realitzables amb els que s'identifiqui la majoria de la societat. Com ens perdem en "més justícia", "pa per a tots", "jardins més verds" això no arribarà a res i la gent s'anirà despenjant davant l'immobilisme i en veure que mai aconseguiran el que pretenen.

A més de la creença desmesurada que la política pot resoldre problemes que no són de competència política (l'Economia). Un polític pot fer mesures fiscals (reducció d'imposts, recalificacions industrials, etc.) però no creen empreses.

Valoració:1menosmas
Per Xim, fa mes de 11 anys

Doncs senyor indignat, els resultat demostra que sou una minoria.
Trob que heu deixat totalment clara la vostra posició, la qual compartesc.
L'acampada és un bon medi per cridar l'atenció, per tant heu aconseguit l'objectiu.
Ara bé, les coses no funcionen demanant-les al "papà", a l'Esperit Sant, a la consciència col·lectiva...
Sou prou per a promoure un moviment estructurat i amb força. I, sobre tot net i il·lusionat.
Teniu uns anys de desert per anar construint.

Valoració:1menosmas
Per Indignat, fa mes de 11 anys

Pere, tenc sa sensació de que no has fet es mínim esforç per entendre tot el moviment del 15-M. Mai han demanat l'abstenció, ni que votis en blanc, ni que votis nul ni que votis a un partit o a un altre. El que s'ha demanat és un vot responsable, que cadascú sigui conseqüent amb allò que vota, analitzi els programes electorals i reflexioni sobre sa seva decissió que prengui.
A més, també es demana una classe política sense els privilegis dels que gaudeixen, sous vitalicis, despeses innecessàries i que realment mirin pels ciutadans i no pel seu bé personal.
Crec que totes aquestes sol·licituds són més que raonables però si la gent no ha fet s'esforç d'entendre-ho, això ja és cosa de cadascú.

Valoració:1menosmas
Per Do not visit Majorca, fa mes de 11 anys

Per raons sanitàries se haurà de fer net.

Valoració:4menosmas
Per Julià, fa mes de 11 anys

Pere per on paraves tots aquests dies, qui sap on? jo no he vist cap manifest d'indignats proposant l'abstenció. Potser el que et passa es que t'hauria agradat venir a les acampades a fer propaganda per la teva opció? Aquesta moguda va bastant més enllà de interressos partidistes. Què falange española han dit que dona suport? també ho he sentit dir a peperos, psoistes, a gent d'EU, etc., etc.

I ara em vols fer creure que l'abstenció és responsabilitat de la primera moguda que desprès de tant de temps de submissió surt directament de la ciutadania que està farta de sotmetres i que actua directament sense passar pel filtre del control dels partits: Au! Puja aquí i veuràs Portopí!

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente