algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

Biel Barceló proposa una agència de desenvolupament regional

El líder de la coalició econacionalista opina que s'ha de crear una xarxa de comerç que recolzi la implantació a l'exterior

51302
Biel Barceló i altres representants de la coalició al Gran Hotel, de Palma. | Ferran Aguiló - P. Bota.

El candidat del PSM-IV-ExM, Biel Barceló, ha proposat crear una agència de desenvolupament regional, que assessori les pimes de la comunitat, així com recolzar la internacionalització i la implantació de les empreses estrangeres a les Balears. Així ho ha anunciat Barceló abans de participar en un menjar amb prop de 60 emprenedors de diferents sectors celebrat al Gran Hotel de Palma, on, a més, ha advocat per millorar i incrementar els crèdits i avals a les pimes, per finançar la inversió i el seu funcionament ordinari. Quant a la internacionalització, ha considerat que s'ha de crear una xarxa de comerç exterior que recolzi les empreses a l'hora d'instal·lar-se a l'exterior, i que les assessori en relació amb els possibles nous mercats.

D'altra banda, ha advocat per crear un sistema d'interlocució únic de les empreses amb l'administració amb l'objectiu de facilitar totes les tramitacions i relacions entre els empresaris i el Govern. Segons ha reiterat, s'ha de reduir la burocràcia i millorar la fiscalitat. Barceló ha proposat transformar l'IDI en una agència de desenvolupament regional, que ofereixi programes d'assessorament i reorientació estratègica a les pimes. En aquest sentit, ha indicat que podria ajudar-les en el disseny del projecte empresarial, la creació de nous models, l'accés a la innovació o l'accés a la internacionalització, ha exemplificat.

És imprescindible recaptar els imposts de les Balears

El també secretari general del PSM ha remarcat que la prioritat de la coalició que representa és crear ocupació i reactivar l'economia per sortir de la crisi. En aquest sentit, ha considerat que perquè el Govern pugui aplicar les polítiques necessàries és "imprescindible" poder recaptar tots els impostos des de la comunitat. "Necessitam el concert econòmic solidari. Hem de recuperar els 3.000 milions d'euros que cada any pagam al Govern central i no tornen, aquesta és la millor recepta per sortir de la crisi i crear ocupació", ha manifestat.

En aquest sentit, ha assegurat que els partits centralistes són "coresponsables" del "espolii fiscal que sofrim, i que agreuja les conseqüències de l'a crisi a les Balears. Tant quan a Madrid governa el PP com quan governa el PSOE, l'Estat ens maltracta. L'exemple més recent és la negativa del Govern a tornar-nos els 240 milions d'euros del Fons de Competitivitat".

Opció política

Barceló, qui ha estat acompanyat per altres dirigents de la coalició com Fina Santiago o Biel Huguet, ha presentat al PSM-IV-ExM com la "única opció política vàlida" per als sectors econòmics ja que durant dues legislatures ha gestionat àrees econòmiques del Govern i sempre ho han fet amb "serietat, eficiència, agilitat i, sobretot, amb consens amb el sector".

Els candidats han aprofitat aquest menjar per presentar les seves propostes programàtiques als petits i mitjans empresaris d'àrees tan diversos com indústria, empreses tecnològiques, construcció, agroalimentació, comerç, restauració o turisme, entre moltes altres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per nofret, fa mes de 12 anys

Au Barceló, surt un poc més a la premsa i aconseguireu ser un grup extraparlamentari.

Valoració:24menosmas
Per Pere Joan, fa mes de 12 anys

Segurament no hi ha comentaris pq el Psm ja fa molts d'anys que no trempa a ningú. Les enquestes els donen un 6%,o sigui que amb una mica més de participació es poden quedar fora del parlament.

Valoració:44menosmas
Per Ca, fa mes de 12 anys

Perquè no hi ha comentaris a les noticies del PSM? Perquè són borrades i censurades, els centenars d'euros que la conselleria de mobilitat del PSM ha invertit en aquest diari pagats per les contructores del tren de llevant, tren de la vergonya tenen el seu afecte pels que es diuen periodistes...

Valoració:-15menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente