algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

Els conductors d'ambulàncies de les Illes aniran a la vaga

S'han convocat aturades de 4 hores per dia a les jornades del 18 i 25 de maig i 1 i 8 de juny

125670
Els delegats sindicals han confirmat la mesura de pressió enfront a la falta d'acord. | Ferran Aguiló - J.T.

Els 700 treballadors de les ambulàncies de les Balears han convocat vaga de quatre hores per tanda els dies 18 i 25 de maig i l'1 i el 8 de juny, ja que no s'ha avançat en la negociació del conveni col·lectiu, sobretot, en el que fa referència a l'augment salarial i de la carrera professional prevista per a aquest any.

Així ho confirma el secretari de Serveis a la Ciutadania-Funció Pública i Transports de CCOO, Baltasar Piñeiro, qui ha criticat que des que es va constituir el passat 5 de març la Mesa per negociar el conveni col·lectiu, encara no s'ha produït cap avenç per part de les dues patronals que gestionen el sistema d'ambulàncies. Concretament, ha indicat que el 90 per cent d'aquest servei està prestat per concessió administrativa de l'Ib-Salut.

Per això, ha anunciat que els esmentats dies, els treballadors de les ambulàncies treballaran únicament vuit de les dotze hores del seu torn laboral.

Més doblers

Preguntat per l'increment salarial que reivindiquen els treballadors, Piñeiro ha indicat que encara no ha estat quantificat, ja que dependrà de la negociació, si bé ha recordat que les dues patronals d'ambulàncies ja han cobrat de l'Ib-Salut l'augment de l'IPC.

En aquest sentit, ha apuntat que els representants sindicals esperen que s'iniciï una negociació amb les patronals en el Tribunal d'Arbitratge i Mediació de les Illes Balears (TAMIB), de cara a assolir un acord satisfactori per a ambdues parts.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Dissidents, fa mes de 12 anys

L'efecte de les privatitzacions és cercar el lucre. Quan els governs privatitzen els serveis socials bàsics passen aquestes coses. Els atacs a la sanitat pública han vengut de la mà del PP i del PSOE/Um/Bloc.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente