algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

El PP presenta un recurs al Tribunal Constitucional sobre Son Rossinyol

La formació critica el 'bloqueig' de la Comissió que havia de debatre el lloguer de l'edifici del polígon

El PP ha presentat davant del Tribunal Constitucional (TC) el Recurs d'Empara anunciat el passat 16 de febrer quan els membres del grup parlamentari socialista a la Taula de la comissió "van paralitzar durant més d'una hora i mitja" la reunió de la Comissió d'Assumptes Institucionals, que tenia com a ordre del dia el debat de les propostes de resolució del PP derivades del debat de l'informe presentat per la Sindicatura de Comptes de fiscalització del contracte de lloguer de l'edifici ubicat en Son Rossinyol. En un comunicat, els 'populars' han criticat que la sessió va ser "bloquejada" i no es va iniciar fins que van comparèixer els dos representants del Bloc, necessaris perquè el pacte d'esquerres tingués majoria en les votacions de l'esmentada comissió.

Així, ha recordat que la Taula de la Comissió va rebutjar amb els dos vots a favor del PSIB i un vot en contra del PP, la possibilitat de debatre la proposta número dos presentada pel grup parlamentari 'popular' sobre l'informe de la Sindicatura de Comptes en relació amb Son Rossinyol, malgrat que en aquest òrgan, PSIB i Bloc representen 25 diputats del Ple, mentre que el PP en representa 28. En aquest sentit, la formació presidida per José Ramón Bauzá considera que aquesta decisió de la Taula de la Comissió es va adoptar "en contra de l'establert a l'informe elaborat pels serveis jurídics de la Cambra i que va ser assumit per la Taula del Parlament".

En aquest informe, segons ha indicat, es reconeixia la "congruència de la proposta de resolució que el PP pretenia sotmetre a debat en la Comissió". Concretament, ha recordat que en la proposta de resolució que el PSIB es va negar a debatre, els 'populars' proposaven al Parlament, que condemni el procediment seguit en el procés d'adquisició de l'edifici de Son Rossinyol al representar un "atac contra els principis d'igualtat, transparència i equitat i per suposar una utilització fraudulenta dels recursos públics per a interessos privats".

Així mateix, el PP demanava la condemna per "haver-se donat informació privilegiada en fer a mida les condicions contractuals; haver-se falsificat documents públics; haver-se remès l'expedient incomplet, de forma intencionada, al grup parlamentari 'popular', a la Sindicatura de Comptes i a la Fiscalia i haver-se adquirit béns sense cap procediment".

Finalment, el PP ha recordat que el diputat d'aquest partit José María Rodríguez ja va denunciar en aquell moment el "furt" al debat efectuat per part dels diputats del PSIB i emparant-se en el que determina l'informe jurídic anteriorment citat, el PP ha materialitzat el recurs d'empara davant del Tribunal Constitucional, ja que considera que els "drets fonamentals que li assistien a l'hora debatre aquesta iniciativa en el Parlament van ser vulnerats".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.