algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

UM suspendrà de militància Riera i Galmés

L'executiva decideix expulsar-los perquè estan imputats amb mesures cautelars a Claveguera. No ho han fet efectiu perquè diuen que no els troben

55370
Melià i Monjo presidiren el consell nacional d'UM d'ahir. | Teresa ayuga

L'executiva d'UM decidí ahir suspendre de militància Guillem Riera i Simó Galmés, tots dos imputats amb mesures cautelars a l'operació Claveguera. La decisió encara no és efectiva, perquè els membres d'UM no pogueren localitzar els afiliats per comunicar-los la notícia. L'executiva decidí no oficialitzar la suspensió fins que els ho puguin transmetre personalment, atenent motius de cortesia interna. Tots dos membres d'UM estan imputats en el marc de l'operació Claveguera. A més a més, el jutge ha decretat la mesura cautelar de retirar-los el passaport, a fi que no puguin sortir de l'Estat. Precisament la imposició de mesures cautelars és el que obliga UM a actuar, ja que el seu codi de bones pràctiques ho considera motiu de suspensió de militància. Quan la formació faci efectiva aquesta suspensió, haurà complit el seu codi ètic.

Tant Guillem Riera com Simó Galmés són militants d'UM i estaven vinculats a la recollida selectiva de residus quan Cati Julve n'era la responsable política al Consell. Guillem Riera ocupava el càrrec de director insular de Residus, a banda de ser regidor a Bunyola. Simó Galmés, en canvi, era l'administrador únic de l'empresa que s'encarregava del control de la recollida selectiva de fems i ara s'investiga si es justifica tot el que cobrà pel servei.
Després de l'executiva d'UM se'n reuní el consell nacional, màxim òrgan dels conservadors entre congressos. En el marc d'aquesta trobada, els dirigents d'UM explicaren la situació entorn de l'operació Claveguera i la presumpta implicació de càrrecs d'UM en la causa.

Miquel Munar, portaveu adjunt, aprofità per tornar a defensar la innocència de Catalina Julve. Munar assegurà que Julve està en condicions de continuar exercint el càrrec de vicepresidenta i portaveu. Julve va anar a declarar dilluns i el jutge la va obligar a comparèixer als jutjats cada dues setmanes.

Melià diu que just a UM li exigeixen dimissions

El president d'UM, Josep Melià, denuncià ahir que hi ha "un doble criteri" a l'hora de jutjar per part de la resta de partits i dels mitjans de comunicació, cosa que perjudica els imputats d'UM en causes de presumpta corrupció. "Hi ha partits que tenen imputats i no els dediquen l'espai i la crítica que dediquen als d'UM", assegurà Melià.
El polític retragué que altres formacions, com IniciativaVerds, demanin la dimissió com a portaveu de Cati Julve, imputada en el cas Claveguera, i reiterà que és "plenament innocent". "Que cada partit demani el que vulgui, però no veig que IniciativaVerds ho demani al senyor Triay (president de l'Autoritat Portuària), ni al president del Consell d'Eivissa (Xico Tarrés), socis d'aquest partit", assegurà ahir el president d'UM, Josep Melià.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per no em crec res, fa mes de 12 anys

Si? I què?

Valoració:1menosmas
Per Crits, fa mes de 12 anys

"...Ruiz Polanco le ha impuesto como única medida cautelar la obligación de comparecer quincenalmente en el juzgado más próximo de su localidad" / El Mundo, 31/12/2003.
·
"...se le impone como medida cautelar la obligación de comparecer en los juzgados todos los lunes" / Diario de León, 21/05/2009.
·
"...como medida cautelar, la obligación de comparecer cada quince días en el juzgado más próximo a su domicilios" / Huelva Información, 05/07/2008.
.
"...impone el magistrado como medida cautelar la obligación de comparecer todos los lunes ante un juez " / Libertad Digital, 14/02/2008.
·
"FUENTES JUDICIALES ASEGURAN QUE JULVE CUMPLE UNA MEDIDA CAUTELAR" / Titular del Diario de Mallorca, 26/01/2011.

Valoració:-5menosmas
Per joan, fa mes de 12 anys

El mateix jutge ha dit que no són mesures cautelars, no vos menjeu més es cap! Per cert, me fa graci veure es mateixos comentaris de segons qui a tots els diaris, se veu que no tenen res més que fer en tot lo dematí que copiar pegar

Valoració:9menosmas
Per Crits, fa mes de 12 anys

Perquè en Riera i en Galmés sí, i na Julve no? Si tots tres tenen mesures cautelars?

Valoració:-2menosmas
Per Ginjoler, fa mes de 12 anys

Si Batasuna se va ilegalitzar per les evidencies de pertanyer al entramat terrorista, Tan U.M com el P.P Balear se haurien de ilegalitzar per les evidencies de no esser més que partits mafiosos i corruptes.

Prou CorrUMPPció.

Valoració:5menosmas
Per BIEL, fa mes de 12 anys

UNIO MALLORQUINA ES UN PARTIT REGENERAT AMB NOVES CARES I MOLTES GANES DE FER FEINA, ANTICH I BAUZA HO SABEN I TIREN FLORS A MELIÀ, ARA BÉ EN BARCELÓ I COMPANYA NO DEMANEN LA DIMISSIÓ DELS IMPUTATS DEL SEU SOCI.
PER QUÈ SERÀ? AQUESTA PUNYETERA CADIRA

Valoració:-3menosmas
Per Calmes de gener, fa mes de 12 anys

UM no pot haver fet les coses pitjor del que les ha fetes, en el passat, no tant llunyà per cert, i en el present. Podem afirmar que es un partit que no s'ha regenerat gens ni una mica i segueixen sent i fent el mateix que abans. A UM li costarà moltísim canviar, fer les coses d'un altra manera perquè han estat molts d'anys de fer un tipus de política que no es pot canviar en dos dies. A tots els que han anant arribant al partit o les han apadrinat per arribar al poder se lis ha donat una formació molt particular, molt sectària, molt de mirar cap a un mateix i no cap a la col•lectivitat. Ha primat l'interés particular i partidista per damunt totes les coses, han creat divisions dins els municipis que governen per aplicar unes polítiques clientelars fora mida, per la vergonyosa compra de vots, per excloure de la vida i la participació ciutadana a tots els que no pensen com ells complicant-los la seva integració i fent malbé la convivència, han fet el que les ha donat la gana amb les institucions, ja sigui amb el Consell com amb els ajuntaments, utilitzant-los en benefici propi, etc. etc. etc. Ara se senten acorralats, pressionats per les seves males actituds i veuen com perilla la seva supervivència perquè les eleccions estan molt a prop. Però la ciutadania hauria de tenir més sentit comú i ajudar-los a regenerar-se de valent, ja que per ells mateixos és impossible, enviant-los durant varies legislatures a ca seva.

Valoració:-2menosmas
Per Nostradamus, fa mes de 12 anys

Nostradamus = del clientelismo y del nepotismo del suroeste nacera el nuevo tsunami que removera el renacer de UM, dejandola tocada y hundida

Valoració:3menosmas
Per Mar Salada, fa mes de 12 anys

Brutor de partit UM. Tenen el fems a dins ca seva, i ja no si pot estar de pudor

Valoració:-2menosmas
Per In-comprensió, fa mes de 12 anys

No hi ha déu que entengui el dret (processal, en aquest cas), tampoc els polítics. Es forcen les paraules i els fets, de manera que la realitat quadri amb la representació teatral d'aquesta democràcia postissa -plutocràcia llatrocida, cada dia més palesa.
Com deia un ahir: deu ser que al magistrat l'ha captivat tant la bellesa d'aquesta cadernera uemita, i el que vol és poder fer un "a part" amb ella cada quinze dies??? Si això no és "mesura preventiva", encara em costa més de creure l'ètica dels polítics, ni la feina de la justícia!

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente